Eten tijdens het sporten: 3 x mijn favorieten.

Eten tijdens het (duur)sporten? Niet altijd gemakkelijk, vaak wel noodzakelijk. Morgen heb ik een fietsrit van 2,5u gepland (niet aan lage hartslag, ik ga dus wel wat verbranden) en dan heb je bike-fuel/food nodig voor onderweg. Het vraagt toch altijd een klein beetje voorbereiding (of gewoon voorraad) als je zware trainingsweken hebt. Een voorbereid sporter/fietser is er 2 waard, trust me, je wil Γ©cht geen hongerklop krijgen. Bovendien heb je die aanvulling van koolhydraten nodig, om op te bouwen in je trainingen.

1. Repen

Dit is natuurlijk het gemakkelijkste… Zowel naar voorbereiding, als om mee te nemen. Een reep zit sowieso al verpakt + bevat alles wat je nodig hebt. Let wel op want er zijn veel energierepen die gigantisch veel (artificiΓ«le) suikers bevatten, voor je het weet heb je een echte bom binnen…

Mijn favorieten? Voor deze appel-kaneel repen fiets ik graag een paar kilometer extra 😏.

2. Dadels (en bananen)

Iets moeilijker te verpakken, maar het wel waard vind ik persoonlijk. Als ik langer dan 2u ga fietsen probeer ik sowieso iets van ‘echte’ voeding mee te nemen om af te wisselen met gels en repen. Een banaan, welgekend sportfuel, does the trick. Vaak neem ik ook een stuk of 2 grote medjool dadels mee gewikkeld in zilverfolie (gooi het netjes in de vuilbak, niet op straat).

3. Gelletjes

Niet omdat ik ze super lekker vind, maar wel efficiΓ«nt. Een gelletje kan je makkelijk op de fiets, net voor het lopen, tijdens het lopen… innemen. Het verteert meteen dus je hebt (bij de goeie gelletjes althans) geen last van je maag.

Mijn favorieten? Uiteraard mag je je aan het gelletje van Innerme verwachten, zeker als het op over ‘geen last van de maag’ en goeie (lees:natuurlijke) ingrediΓ«nten gaat. Maar deze van OTE vind ik ook goed, er zitten ook veel natuurlijke energiebronnen in.

Het belangrijkste is dat je test. Neem eens vanalles mee en eet vooral waar jij je goed bij voelt… Zijn dat enkel gelletjes? Dat kan geen kwaad, zolang je maar goeie kwaliteit koopt. Boet niet in aan kwaliteit voor je sportvoeding, al kan dat soms iets duurder uitkomen. Think about it, we willen zo goed mogelijk trainen, kopen degelijk (en vaak duur) materiaal, maar wat we in onze eigen lichaam steken, dat zou dan goedkoop moeten zijn? Niet dus, investeer in jezelf op alle vlak.

  • Helle op instagram

318

You don’t get what you wish for, you get what you work for! ✨YES- het is weekend, dus dat betekent.. duurtrainingen πŸ˜„! Morgen een duurloop en zondag op de fiets voor mij! Heb jij leuke (sport)plannen?πŸ™‹πŸΌβ€β™€οΈ . . #hardlopen #marathontraining #stravarun #goldenhour #runner #ikloophard

229

Meer lopen, meer eten.. πŸ€·πŸΌβ€β™€οΈ Maar you know me, ik hou het gezond! Zoals deze havermoutcrumble van appel en speculaaskruiden. Oh YUM! Receptje staat op de blog πŸ™†πŸΌβ€β™€οΈπŸ‘©πŸΌβ€πŸ³ . . #crumble #gezonderecepten #apple #applecrumble #gezond #fitfood #hardlopen

416

BREEK DE WEEK πŸ™†πŸΌβ€β™€οΈ Met een recovery loopje bijvoorbeeld? Ik liep deze 6km deze ochtend niet alleen, maar met mijn zus en een vriendin @sienveldbloempje Met 3 tegen de wind πŸ€·πŸΌβ€β™€οΈ! Ging je ook sporten tegen de elementen vandaag? . . #hardlopen #recovery #marathontraining #stravarun #laufen #courir #runner #marathon

377

Wind 1- Helle 0 πŸ€·πŸΌβ€β™€οΈ Want tegen de wind win je nooit... Maar ik ging er gewoon door πŸŒͺ🌧! In deze training liep ik 20’ intensief tegenwind en 20’ intensief wind mee πŸ™ŒπŸ» (altijd leuker met wind mee terug vind ik) . . #roadtorotterdam #hardlopen #stravarun #ikloophard #courir #marathontraining

321

Lacing up for a new training week πŸ™ŒπŸ»! Hoe kies je de juiste loopschoenen? πŸ™‰ Ik deel mijn tips in een nieuwe blog. Ik wissel sowieso graag af en mijn nieuwe van @all4runningstore lopen alvast super lekkerrrr 😁! Vind jij het soms lastig kiezen uit het grote aanbod? Wat is voor jou de beslissende factor? . . #mondaymotivation #runningshoes #ikloophard #runner #marathontraining #asics #roadtorotterdam

395

New distance, new shoes! De kop is eraf, mijn eerste duurloop van de marathontraining is een feit! Meteen mijn nieuwe schoenen van @all4runningstore getest- en goedgekeurd! Training voelen ook al minder moeizaam, dus alleen maar blije gezichten dit weekend πŸ˜πŸ™πŸ» . . #hardlopen #stravarun #marathontraining #roadtorotterdam #swimbikerun

179

Grab life by the (veggie)balls πŸ˜„ Omdat het niet altijd moeilijk moet zijn, een simpele veggie lunch- so damn delicious! Receptje komt (snel) op de blog. Who’s hungryyy?πŸ˜‹ . . #veggie #salad #gezond #gezonderecepten #vegan #hummus #lunch #fitfood

306

Hold on tight for the WEEKEND! Morgen een duurloop en zondag een duurtraining op de fiets: alleen maar mooie vooruitzichten dus 😍! Ik zette de toon vandaag alvast: terug voor de eerste keer op de rollen πŸš΄πŸΌβ€β™€οΈen een pittige krachttraining erna. πŸ‹πŸΌβ€β™€οΈ. Wat zijn jouw weekendplannen? . . #hardlopen #marathontraining #stravarun #running #ikloophard #trackandfield

  • Mijn nieuwste posts

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.