Bananenbrood met kokosmeel

Bananenbrood met kokosmeel en geroosterde pitten & zaden. Wat mij betreft, een frisse twist en eens bananenbrood met een andere textuur. Bananenbrood blijft mijn go-to tussendoortje of plakjes bij het ontbijt. De samenstelling van bananenbrood zorgt voor een hoop langzame koolhydraten (en ook wel wat snelle) waardoor je langer vol blijft. Geen plotse suikerpieken dus, van dit bananenbrood. Zeker niet als je er wat extra noten en zaden aan toevoegt, zoals in dit recept. Ik kreeg via Xavies Granola een test-pakketje, waar ook een pakje geroosterde noten en zaden inzat. Die mix is eigenlijk perfect om aan bananenbrood toe te voegen.

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen (hoe rijper, hoe beter)
  • 3 eieren
  • 150 gram kokosmeel
  • 100 gram boekweitbloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 200 ml amandelmelk (ongezoet, je kan dit ook vervangen door gewone halfvolle melk)
  • 100 gram noten en zaden
  • 2 eetlepels pindakaas (optioneel)

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 170 graden. Neem een bakvorm en vet die ofwel in met een beetje olie (zonnebloem of kokosolie) of gebruik een vel bakpapier. In een mengkom mag je de eieren met de melk en de bananen rustig mixen. Hier voeg je het kokosmeel en de bloem aan toe. Als je merkt dat je deeg erg dik is mag je nog wat extra melk toevoegen, maar deeg met kokosmeel is sowieso iets dikker qua textuur, dus dat is normaal. Voeg ook het bakpoeder & de zonnebloemolie eraan toe. Ik gebruik zonnebloemolie omdat die qua textuur niet wijzigt in gebak als het opgewarmd wordt, zo behoudt je de iets zachtere textuur van je gebak. Om het nog wat extra smeuïg te maken, voeg ik ook een lepeltje of 2 pindakaas toe. Samen met de noten en zaden, meng je alles door elkaar, en dat geeft het een wat geroosterde smaak.

Na 45min bakken, mag je bananenbrood uit de oven. Ik vries zelf altijd de helft in, en bewaar de rest in de koelkast (blijft zo’n 3 à 4 dagen lekker).

Tip: na 2 dagen is het bananenbrood iets minder smeuïg en is het lekker om in de toaster te steken, yum!

Smakelijk!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.