Speculaas muffins

Gezonde muffins met banaan en speculaas. De banaan smaak je niet echt in deze muffins maar dient als ideale zoete basis. De rijpe bananen maken ze lekker smeuïg en zoet, en daardoor kan je wat minder suiker gebruiken. Deze muffins zijn ideaal als tussendoortje of als pre training snack. Ik vind ze persoonlijk ook leuk om toe te voegen aan een brunch… of bij het ideale Sinterklaas ontbijt!

Ingrediënten:

  • 2 grote rijpe bananen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 2 eetlepels bruine suiker/kokosbloesemsuiker
  • 3 eetlepels speculaaskruiden
  • 1/2 theelepel kardemompoeder
  • 160 gram speltbloem (ik gebruik volkoren, kan je ook vervangen door boekweit/gewone bloem)
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel honing
  • Handvol amandelschilfers

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Prak of mix de bananen in een mengkom samen met het ei. Meng de bruine suiker erdoorheen. Zeef de bloem als er nog veel klonters inzitten, of mix met een garde doorheen het bananenmengsel. Meng ook de zonnebloemolie, het bakpoeder, de speculaaskruiden en het kardemompoeder erdoorheen. Meng tot een mooi geheel en neem dan een muffin-vorm.

Verdeel het deeg over de muffin-vorm, ik heb er 7 muffins mee gemaakt in totaal. Doe de amandelschilfers er nog overheen en druk ze er zachtjes wat in. Dan kan je, best met vloeibare, honing eroverheen laten druppen, dat maakt de amandelschilfers lekker zoet en knapperig in de oven. Doe er nog een snufje speculaaskruiden overheen. Bak de muffins zo’n 20-25 minuten.

Smakelijk!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.