Bananenbrood met wortel

Een makkelijk bananenbrood recept, met wortel. Je kan het zien als een mix tussen bananenbrood en worteltaart. Ik voeg er een hoop speculaaskruiden aan toe, waardoor het extra herfstig smaakt. Ben je minder fan van kaneel/speculaaskruiden kan je het ook zonder maken. Ik gebruik niet té veel walnoten omdat ik het graag eet als ontbijt/tussendoor voor een training. Als er te veel noten inzitten ligt het iets zwaarder op de maag, deze versie is rijk aan koolhydraten en iets minder vetrijk. Je kan ook porties invriezen, lekker handig!

Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid ingrediënten, het maken van het bananenbrood is écht heel simpel.

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 100 ml amandelmelk
  • 4 grote wortels
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 60 gram walnoten (kan ook met pecannoten)
  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram speltmeel (kan ook volkoren meel zijn, havermeel, boekweit)
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel himalyazout
  • Optioneel: 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 160 graden. Prak 2,5 bananen samen met de eieren en de melk in een mengkom (of mix). Je kan de amandelmelk ook vervangen door gewone melk of soja. Schil de wortelen en mix ze fijn in een cutter, tot ze net niet helemaal in mini stukjes zijn. In de mengkom bij de bananen voeg je het amandelmeel, bloem, bakpoeder, kruiden (kaneel, zout), toe en meng te dit goed. Voeg nu de wortelstukjes eraan toe. Neem ongeveer de helft van de walnoten en voeg die toe aan je deeg. Voor een sterkere noot-achtige smaak, kan je ook de walnoten eerst roosteren in de oven (ongeveer 5minuutjes op 180 graden, grillstand) en voeg je ze er dan aan toe.

Giet het deeg in een bakvorm (gebruik ook best bakpapier) en voeg bovenop het bananenbrood de rest van de walnoten eraan toe, alsook de banaan die je in fijne plakjes erop legt. Laat het bananenbrood 45minuten bakken. Smakelijk!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.