Oude restjes brood liggen? Smijt ze niet zomaar in de vuilnisbak, je kan er nog heerlijke broodpudding mee bakken. Ik hou ervan als broodpudding lekker ‘nes’ is en ik dacht altijd dat je daarvoor veel boter moest toevoegen, maar dat is helemaal niet zo. Het is de ideale snack voor een training (best anderhalf uur vooraf) of ook gewoon lekker als tussendoortje of ontbijt. Wat mij betreft ook mooi om op een plateau tijdens een brunch te serveren. Wat ik handig vind, is porties invriezen zodat ik niet in 1 keer een volledige broodpudding ‘moet’ opeten.

Ingrediënten:
- 4 eieren
- 200 gram oud brood
- Optioneel: 2 sneetjes peperkoek (of een extra snede brood als je geen peperkoek hebt/lust)
- 400ml amandelmelk (of gewone melk)
- 100 gram rozijnen
- 1 theelepel kaneel
- 70 gram bruine suiker
- 70 gram basterdsuiker
- 1 eetlepel honing
Bereidingswijze:
Verwarm je oven alvast voor op 200 graden. Ik maak mijn broodpudding in een springvorm met diameter 20cm maar je kan ook gerust een cake-vorm gebruiken. Verwarm de amandelmelk tot die lauw is, de melk hoeft zeker niet te koken. Roer de suiker erdoorheen en verkruimel het brood in een mengkom. Ik gebruik een mix aan brood, volkoren, sandwiches, peperkoek, je kan alles door elkaar mengen of gewoon 1 soort oud brood gebruiken; het maakt niet uit! Giet de melk over het brood en laat het zo’n 5 minuutjes zacht worden, roer erdoorheen met een lepel. De eieren mag je loskloppen en er ook doorheen roeren, samen met de rozijnen, de kaneel en de honing. Als alles mooi door elkaar geroerd is, giet je het in de springvorm en zet het in de oven voor 45minuten.
Smakelijk!
