Cheesecake met 2 laagjes: vanille en bosbes

Gezonde cheesecake met 2 laagjes is eigenlijk heel gemakkelijk te maken. Ik heb ondertussen al héél veel cheesecake receptjes op mijn blog, maar ik kan er niet genoeg van krijgen. Dit keer maakte ik de cheesecake met een gebakken bodem maar een no-bake vulling. De korst is gemaakt van havermout en de vulling van plantaardige alternatieven voor yoghurt en proteïne poeder. Wil je hem graag helemaal vegan? Dan kan je agar-agar gebruiken in plaats van gelatine.

Ingrediënten:

1 springvorm van diameter, 35min. bereidingstijd

  • 250 gram havermout
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 soeplepel Speculaaskruiden
  • 2 eetlepels tahin pasta
  • 750 gram alpro vanille
  • 500 gram alpro blauwe bes
  • 2 schepjes proteïne poeder (ik gebruik vanille Innerme)
  • 10 gelatine blaadjes (of 2 zakjes agar-agar)

Bereidingswijze:

Neem een springvorm en bedek die met een vel bakpapier. Verwarm je oven voor op 180 graden en neem een mengkom. In de mengkom, meng je de havermout, speculaaskruiden, kokosolie en tahin pasta. Het gemakkelijkste is om het te kneden met de hand. Het deeg mag je over de springvorm heen drukken tot een mooie bodem. Laat de bodem zo’n 15minuutjes in de oven bakken.

Voor laag 1 neem je een kom en verwarm je er de vanille alpro op een zacht vuurtje. Neem een kommetje met water en 6 gelatine blaadjes, laat ze er zo’n 2minuutjes in weken. Eens de vanille yoghurt goed warm begint te worden (let op, het mag niet koken) voeg je er de gelatine blaadjes en 1 schep proteïne poeder aan toe. Neem een garde en meng het rustig door elkaar. Giet de vanille over de bodem van de springvorm en laat het 2u rusten in de koelkast.

Voor laag 2 is het hetzelfde principe. Neem een kom en verwarm er de bosbes alpro op een zacht vuurtje. Neem een kommetje met water en 4 gelatine blaadjes, laat ze er zo’n 2minuutjes in weken. Eens de bosbes yoghurt goed warm begint te worden (let op, het mag niet koken) voeg je er de gelatine blaadjes en 1 schep proteïne poeder aan toe. Neem een garde en meng het rustig door elkaar. Giet de bosbes over de vanille in de springvorm en laat het 2u rusten in de koelkast.

Tip: je kan altijd een stuk invriezen, de textuur wordt iets anders maar het blijft lekker.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.