Bananenbrood met blauwe bes

Een makkelijk recept voor bananenbrood, ditmaal met blauwe bessen. Af en toe zijn er grote promo’s op blauwe bessen en dan durf ik al eens een voorraad in slaan. Blauwe bessen zijn namelijk anti-oxidant bommetjes en super gezond, maar helaas vaak duur. De blauwe bessen verwerken in een bananenbrood is een extra manier om er nog langer van te genieten. Je kan het bananenbrood ook invriezen. Zo vind ik het handig om enkele plakjes samen in te vriezen en zo af en toe een portie uit te halen. Maar het bananenbrood is ook gewoon een dag of 5 te bewaren in de koelkast.

Bananenbrood met blauwe bes is ideaal als ontbijt, als pronkstuk bij een brunch of voor/na een workout. Een mix van trage en iets snellere suikers, deze is ook licht verteerbaar dus ik ben fan.

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen
  • 150 gram amandelmeel
  • 150 gram speltmeel (of boekweitbloem)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 150ml amandelmelk (of alternatief)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram blauwe bessen

Optioneel:

Topping:

  • 200 gram philadelphia (ik gebruik die met extra eiwitten)
  • 80 gram bloemsuiker
  • 1/2 citroen

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Neem intussen een mengkom en prak (ik gebruik een staafmixer) de bananen samen met de eieren en de melk goed samen. Voeg het amandelmeel en het speltmeel toe. Je kan ook gewone bloem gebruiken in combinatie met amandelmeel. Voeg dan ook de olie , bakpoeder en de vanillesuiker toe. De vanillesuiker zorgt ervoor dat het bananenbrood een extra zoete smaak krijgt en een vleugje vanille, dus zou ik deze niet vervangen door gewone suiker maar het kan wel. Je kan de suiker ook eventueel weglaten, de bananen zorgen er ook al voor dat het lekker zoet is.

Meng alles mooi samen tot 1 geheel en voeg op het einde de blauwe bessen eraan toe, roer ze voorzichtig doorheen het deeg. Het bananenbrood mag 40minuten in de oven op 180 graden. Eens afgekoeld, kan je de topping erover heen doen. Daarvoor hoef je enkel de roomkaas met de bloemsuiker te mengen en een halve citroen erin uit te persen. Als het nog te slap is, voeg dan wat extra bloemsuiker toe.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.