Gezonde crumble met appel, mango en pistachenoten

Crumble is ideaal als ontbijt of tussendoortje. Een schotel die je gemakkelijk kan mealpreppen en de hele week van eten. Meestal gaat de crumble bij mij geen week mee (oops, te lekker gewoon), maar je kan zelf porties invriezen. Heb je ’s morgens niet veel tijd? Dan kan je vooraf crumble maken en met een portie yoghurt (al dan niet lactosevrij, daar kies ik voor maar dit kan je natuurlijk zelf invullen!) heb je het perfecte ontbijtje.

Ingrediënten:

1 ovenschaal van ongeveer 20 op 20 centimeter, 4 porties

  • 1 kg appelen
  • 1/2 mango
  • 230 gram havermout
  • Snuf speculaaskruiden (of kaneel)
  • 2 eetlepels honing (of agave siroop)
  • 2 eetlepels walnoten olie
  • Handvol pistachenoten
  • Optioneel: eetlepel maandzaadjes

Bereidingswijze:

Verwarm je oven op 180 graden. Neem een ovenschaal om de crumble in te maken. Schil de appeltjes en snij ze fijn (je kan zelf kiezen hoe groot of klein), hetzelfde doe je voor de mango. Doe een snuf speculaaskruiden over de appels en de mango en verdeel het over het fruit. Neem nu een mengkom om je crumble korst te maken. Doe de havermout, honing, walnoten olie, pistachenoten en maanzaadjes in de kom en meng het, best, met je handen. Verdeel nu de havermout mengeling overheen het fruit en laat het in de oven bakken voor zo’n 20minuutjes.

Smakelijk!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.