Nasi goreng met bloemkool in plaats van rijst. Voor zij die hun koolhydraten willen beperken en meer groenten willen eten is dit het ideale recept. Je kan er altijd alsnog rijst aan toevoegen als je een zware training gehad hebt en de koolhydraten wél nodig zijn. Er bestaan verschillende variaties op dit recept, dit is er eentje van… Of het mijn favoriet is kan ik nog niet zeggen, want ik heb nog maar 1 versie gemaakt. Maar deze smaakte alvast! Je kan dit gemakkelijk vooraf maken in grote porties en dan later verdelen (als lunch, in de diepvries, of gewoon voor de dagen erna..). Mijn recept is veggie, maar je kan er gerust ook stukjes kip/scampi aan toevoegen naar wens.
Ingrediënten:
3 porties, 30min. bereidingstijd
- 1 bloemkool
- 3 rode paprika’s
- 100 gram fijne boontjes (ik gebruikte diepvriesbonen)
- 12 eieren
- 1 eetlepel sambal oelek
- 2 eetlepels soja saus
- 1 eetlepel ketjap manis
- 50 gram geroosterde pindanoten (of deze mix, aanrader!)
- Verse koriander
Bereidingswijze:
De bloemkool mag je fijn malen in de cutter. Stoof de bloemkool in een wok of grote steelpan even kort zodat ze beetgaar is. De paprika’s snij je in fijne stukjes en mag je kort aanbakken zodat ze net gaar zijn. Zet de paprika best op een hoog vuur met een scheutje olijfolie. Doe alle groenten samen in een grote pot en kruid goed af met peper en zout (niet té veel peper, er komt nog sambal bij en dat is ook pikant). Doe nu de soja saus, ketjap manis en sambal en roer het er goed doorheen. Proef zelf even en voeg extra sambal toe, naarmate je het meer pikant wil.
Per persoon bak je 1 ei volledig, in een spiegelei. Van de andere eieren gebruik je enkel de eiwitten en bak je die in een pannetje apart, als roerei (dus in kleine stukjes..). Schep de eiwitten doorheen de pot groenten. Het spiegelei houden we voor bovenop het bord.
De verse koriander doe ik er pas helemaal op het einde bij (maak je de pot vooraf, wacht dan zeker met de koriander erbij toe te voegen). Snipper de blaadjes in kleine stukjes en ook de cashew noten mogen erdoorheen. Neem nu een grote schep en verdeel over een bord. Voeg er nog wat extra pinda’s en koriander aan toe. Het spiegelei mag er bovenop, en klaar!