Gezonde nasi goreng

Nasi goreng met bloemkool in plaats van rijst. Voor zij die hun koolhydraten willen beperken en meer groenten willen eten is dit het ideale recept. Je kan er altijd alsnog rijst aan toevoegen als je een zware training gehad hebt en de koolhydraten wΓ©l nodig zijn. Er bestaan verschillende variaties op dit recept, dit is er eentje van… Of het mijn favoriet is kan ik nog niet zeggen, want ik heb nog maar 1 versie gemaakt. Maar deze smaakte alvast! Je kan dit gemakkelijk vooraf maken in grote porties en dan later verdelen (als lunch, in de diepvries, of gewoon voor de dagen erna..). Mijn recept is veggie, maar je kan er gerust ook stukjes kip/scampi aan toevoegen naar wens.

IngrediΓ«nten:

3 porties, 30min. bereidingstijd

 • 1 bloemkool
 • 3 rode paprika’s
 • 100 gram fijne boontjes (ik gebruikte diepvriesbonen)
 • 12 eieren
 • 1 eetlepel sambal oelek
 • 2 eetlepels soja saus
 • 1 eetlepel ketjap manis
 • 50 gram geroosterde pindanoten (of deze mix, aanrader!)
 • Verse koriander

Bereidingswijze:

De bloemkool mag je fijn malen in de cutter. Stoof de bloemkool in een wok of grote steelpan even kort zodat ze beetgaar is. De paprika’s snij je in fijne stukjes en mag je kort aanbakken zodat ze net gaar zijn. Zet de paprika best op een hoog vuur met een scheutje olijfolie. Doe alle groenten samen in een grote pot en kruid goed af met peper en zout (niet tΓ© veel peper, er komt nog sambal bij en dat is ook pikant). Doe nu de soja saus, ketjap manis en sambal en roer het er goed doorheen. Proef zelf even en voeg extra sambal toe, naarmate je het meer pikant wil.

Per persoon bak je 1 ei volledig, in een spiegelei. Van de andere eieren gebruik je enkel de eiwitten en bak je die in een pannetje apart, als roerei (dus in kleine stukjes..). Schep de eiwitten doorheen de pot groenten. Het spiegelei houden we voor bovenop het bord.

De verse koriander doe ik er pas helemaal op het einde bij (maak je de pot vooraf, wacht dan zeker met de koriander erbij toe te voegen). Snipper de blaadjes in kleine stukjes en ook de cashew noten mogen erdoorheen. Neem nu een grote schep en verdeel over een bord. Voeg er nog wat extra pinda’s en koriander aan toe. Het spiegelei mag er bovenop, en klaar!

 • Helle op instagram

121

May your weekend be full of chocolate 🍫🀀! CACAO proteΓ―n bowl: er staat een nieuw ontbijt receptje online, ideaal om dit weekend eens te proberen? Deze bowl is heel snel klaar en ga ik morgenochtend sowieso nog eens eten 🀭! Verder ga ik morgen fietsen (op de rollen) en naar de pilates (much needed πŸ§˜πŸΌβ€β™€οΈ!) Heb jij leuke weekendplannen? #plantbased #organic #chocolate #ontbijt #gezond #gezonderecepten

373

Snow, rain, cold... πŸŒ¨β„οΈ But hey, skin is waterproof- right? 😏 Vreemd genoeg heb ik van deze training alsnog erg genoten! Ik voelde me licht, ondanks de smeltende sneeuw die in mijn schoenen en kleren zat πŸ€ͺ! Welke training had jij vandaag? De ❄️ kunnen trotseren? πŸ“· @inesnoeck . . #hardlopen #stravarun #marathontraining #swimbikerun #trackgirls #courir #laufen

389

Met een top-timing tussen de 🌨 door, liep ik terug mijn eerste km’s na zondag! Toch terug even wennen aan de kou & wind πŸŒͺπŸ™‰! Een kort rondje, en daarnet nog even los op de rollen πŸš΄πŸΌβ€β™€οΈ (kan zo deugd doen)! . . #hardlopen #stravarun #marathontraining #triathlete #courir #laufen

426

Expect the unexpected πŸ…- Waarom dit een betere 1/2 marathon was dan verwacht? Dat leg ik uit in een nieuwe blog! Met nog 6 weken tot @marathonrotterdam geef ik ook even een update over mijn trainingsplannen. Vandaag zwom ik een dikke 2km (yay πŸ’™) + deed ik een kracht training. Nog iemand gesport op deze 🌧dinsdag? . . #hardlopen #halfmarathon #marathontraining #laufen #medal #courir #napels #italy #runner #stravarun

335

My legs need to rest, but my heart is still running πŸ’™ @napolirunning De 1/2 marathon van gisteren hebben mijn benen alvast goed verteerd πŸ‘ŒπŸ», de 2e πŸ• daarentegen was er net iets te veel aan πŸ™Š. Gelukkig maar, want @marathonrotterdam komt ZO dichtbij 😱 Morgen schrijf ik in een nieuwe blog mijn trainingsplannen voor de komende weken! Nu nog even losfietsen... πŸ€—πŸš΄πŸ» . . #hardlopen #mondaymotivation #medalmonday #napoli #courir #stravarun #marathontraining #laufen

634

BAM πŸ”₯ 1:26:57 en met de eerste medaille van 2020 een nieuw PR op de @napolirunning halve marathon! Als 16e vrouw gefinisht, deze had ik niet zien aankomen πŸ™‰πŸ˜. Ik voelde dat de benen (nΓ²g) meer wilden dan mijn conditie vandaag aankon, dus deze was LASTIG πŸ‘…! En nu.. πŸ•πŸ•πŸ•πŸ…πŸ…πŸ… . . #hardlopen #stravarun #halfmarathon #marathontraining #napoli #courir #laufen #sundayrunday #runner

398

Low low low low 🎢✌🏻 = my heart rate during this recovery run πŸ€ͺ! Een recup loopje heel erg rustig zoals het hoort. Het kriebelt naar meer, maar ook deze soort trainingen zijn essentieel πŸ‘ŒπŸ» Ben ik de enige die het lastig vindt om zich in te houden tijdens zo’n trainingen? πŸ™Š . . #hardlopen #stravarun #recovery #marathontraining #courir #laufen #runner #swimbikerun

429

To stretch or not to stretch? πŸ€·πŸΌβ€β™€οΈ En vooral ook, wanneer stretch je dan best? Ik schreef er een nieuw artikel over, link in bio! Vandaag ging ik na het losfietsen op de rollen, aquajogging Γ©n krachtoefeningen ook nog stretchen (day well spent dus πŸ™‰) Wie zit nog in team stretchen? πŸ™‹πŸΌβ€β™€οΈ . πŸ“· @inesnoeck . #hardlopen #marathontraining #laufen #stretching #swimbikerun #courir #stravarun

 • Mijn nieuwste posts

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.