Vegan pancakes van kikkererwtenmeel

Met dit recept krijg je fluffy vegan (dus zonder ei) pancakes. Ik gebruik kikkererwtenmeel omdat dit een speciaal smaakje geeft aan je pancakes. Je kan ze zowel zoet als zout eten. Eet je ze zout? Zet dan de ahornsiroop in dit receptje aan de kant en voeg er enkel de snuf zout aan toe.

Ingrediënten:

  • 130 gram kikkererwtenmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • Snuf zout
  • 230 ml amandelmelk
  • 2 eetlepels plantaardige olie (ik gebruikte kokosolie)
  • 1 eetlepel appelciderazijn

Bereidingswijze:

Neem een mengkom en zeef je kikkererwtenmeel erdoor. Je kan de klonters er ook met je vingers uitduwen, maar doe dit zeker, anders zitten er brokjes in je pancakes. Doe het bakpoeder en het azijn er ook bij en roer het beslag doorheen. Neem een steelpannetje (anti-kleef!) en bak nu telkens je pancakes in een klein beetje olie. Om ze te bakken gebruik ik ook kokosolie, dat geeft het minst smaak af. Maak je zoute pancakes? Dan is olijfolie ook lekker. Bak de ene zijde 1 minuut en neem een spatel en draai ze om. Ga zo door tot je beslag op is. Je kan ze zo dik of dun maken als je zelf wil.. Dat moet je best even experimenteren.

Stapel de pannenkoeken eerst op een rooster en dan pas op je bord. Ik at ze met kokos alpro, pistachenootjes, geroosterde amandelnootjes en blauwe bessen.. Maar met een scheutje honing of confituur zijn ze ook heel lekker!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.