Brownies: gezonde versie met zwarte bonen

Brownies maar dan een gezonde versie met zwarte bonen. Het ziet eruit als brownie, maar je mag je niet aan exact hetzelfde type gebak verwachten want het is niet helemaal hetzelfde als een klassieke brownie. Logisch, gezien hier geen suiker of boter in deze versie zit. Ik daag je wel uit, om het iemand te doen proeven die niet weet wat erin zit- geloof mij- ze gaan je niet geloven als je zegt dat hier geen chocolade, boter of suiker in zit.

Ingrediënten:

1 bakvorm van 15 op 15 cm, 15min. bereidingstijd

  • 1 blik zwarte bonen (blik van 400 gram, uitgelekt 240)
  • 3 eieren
  • 80 gram boekweitbloem
  • 50 ml amandelmelk
  • 4 eetlepels cacao poeder
  • 1 eetlepel agave siroop
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram geroosterde walnoten
  • 50 gram amandelschilfers

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Neem een bakplaat van ongeveer 15 op 15 cm en leg er een vel bakpapier in. Laat het vocht uit het blik bonen eruit lekken en doe je bonen in een cutter (of mix in een kom met een staafmixer). Voeg er een scheutje amandelmelk aan toe en laat goed mixen tot alle brokjes eruit zijn. In een mengkom mogen de bonen, het cacaopoeder, de eieren, bakpoeder en de agave siroop allemaal samen. Klop met een garde zodat het een mooi geheel vormt. Voeg 2/3 van de walnoten eraan toe, alsook de helft van de amandelschilfers. Giet het geheel nu in de bakvorm en steek het zo’n 25min. in de oven. As usual, prik er even in met een mesje, als er niets aan blijft kleven is het klaar.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.