Courgette brood met maanzaad

Courgette brood is een ideale manier om al een portie groenten binnen te krijgen zonder je het doorhebt. Dit broodje is semi-zoet qua smaak, gezien er ook banaan in zit. Het broodje is eerder aan de natte, zachte kant en heeft de textuur van broodpudding. Heb je het liever nog iets droger? Voeg er dan 50gram extra havermeel aan toe.

Ingrediënten:

1 broodje, 30min. bereidingstijd

  • 2 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 100 ml amandelmelk
  • 70 gram amandelmeel
  • 150 gram havermeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 courgette
  • 1 soeplepel maanzaad

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 180 graden en neem een mengkom. Prak de bananen en doe er de eieren en amandelmelk bij. Neem een staafmixer en mix het tot een glad geheel. De courgette snij je in grove stukken en cutter je fijn (de schil mag erbij). Heb je geen cutter? Dan kan je de courgette ook heel fijn snijden. Doe het havermeel, bakpoeder en maanzaad bij je mengsel en roer alles goed door elkaar. Voeg op het einde de courgette eraan toe en meng het rustig door elkaar. Laat het broodje 45min in de oven en het is klaar!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.