Een nieuwe uitdaging: freelance life!

Ik krijg vaak de vraag: Wat doe jij eigenlijk precies van werk? Wel, het is niet zo simpel uit te leggen, het klinkt nogal vaag. Bedrijven en merken helpen om hun online communicatie een niveau hoger te brengen, daar komt het in a nutshell op neer.

Digitale strategie en marketing… En nu concreet?

Het woord digital spreekt voor zich: alles van online communicatie tactieken. Strategie en marketing zijn echter vage termen die héél veel omvatten. Simpel gezegd, ik stap binnen in een bedrijf en scan hun communicatie. Wat doen ze op vandaag, wat werkt er en vooral wat werkt er niet? Ik ga kijken naar de identiteit van een merk (of die gaan bepalen als die er nog niet is), social aanwezigheid en overall online aanwezigheid. Strategie gaat dieper dan enkel communicatie, strategie zit tot in de core van een bedrijf, maar uit zich in communicatie (of dat zou toch moeten). Waarom moeten consumenten of bedrijven (want het gaat vaak om de combinatie B2C en B2B) kiezen voor jouw merk? Jouw skills? Jouw diensten? That’s where the marketing kicks in… De ‘why’ is heel belangrijk en die uit je door goeie content te publiceren. Content marketing en influencer marketing zijn mijn persoonlijke specialisaties, maar daarover later meer.

Concreet uit zich dit in:

  • Identiteit/branding workshops
  • Social en web- audits
  • Marketing (jaar)plannen opmaken
  • Content strategie
  • Content redactie & planning

En toen werd ik zelfstandig.

Ik heb het geluk gehad om 2 jaar geleden bij AB binnen te rollen. Er was meteen een klik met de 2 chiefs in charge, Koen en Piet- en die is er nog steeds. AB heeft een unbound positionering waardoor ik het geluk heb gehad om zowel offline als online tactieken te kunnen combineren- een brede view op een volledige marketing aanpak dus. Na lang twijfelen, wikken en wegen, urenlange calls met mede-freelancer en work-partner in crime Rutger Desmedt, besloot ik volledig op eigen benen te gaan staan. Het bedrijf Helle Detavernier werd een feit.

Freelance digital marketing consultant
Picture by Fort07

Nu werk ik dus freelance voor verschillende agencies & merken, waaronder AB. Ik heb dus geen afscheid moeten nemen, maar mag me nog steeds part of the AB-team noemen. Verder werk ik graag samen met Hurae, onder de arm van Hannes– die samen met Vincent creatieve ideeën spuwt… Ik omring me met andere woorden door creatieve en professionele teams, waar ik blij ben mee samen te werken.

Voor welke merken werk ik op vandaag?

Via AB werk ik, reeds 2 jaar (en dus nog steeds) op Recupel. Een prachtig content traject, waar grote team efforts centraal staan. Bij Recupel ben ik redactioneel verantwoordelijke voor alle content, wat wil zeggen dat ik de content kalenders opstel, content aanstuur/maak, etc. Dit uiteraard in een creatief team. We werken onder andere ook samen met Dora, een creatieve mastermind voor social concepten 😀. De media partner die we erbij betrokken hebben is Ants Connect. Door samen te werken met een performance genie zoals Sam, heb ik intussen al heel veel bijgeleerd. Met een sterke strategie en een top-AB-team, vind ik het nog steeds een privilege om in dit project zoveel verantwoordelijkheid te krijgen.

Daarnaast werk ik via AB ook nog voor Recytyre,meubelen TOFF, Deweer art gallery en ben ik er wekelijks aanwezig als consultant voor alles van online marketing.

Een klant in de sportsector? Dat is pas écht 100% mijn ding. Imagine mijn enthousiasme als ik enkele weken geleden begon te werken voor Teamswear. Ik ga er brand workshops doen, social audits, email marketing, het jaarplan opmaken… Kortom, hun volledige online communicatie aanpakken, zowel B2C als B2B2C. Ik nam voor dit project ook Rutger onder de arm. Met elk onze eigen expertise vullen we elkaar goed aan!

Wat brengt de toekomst?

Who the hell(e) knows right? 😉Ik maak sinds kort ook deel uit van een digitaal collectief in Gent waar ik me meer op influencer marketing ga toespitsen. Momenteel nog top secret, maar daarover later héél veel meer…

Ben je benieuwd wat ik voor jouw bedrijf zou kunnen betekenen? Heb je vragen of wil je graag samenwerken? Contacteer me!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.