Sweet dreams are made of cheesecake- Am I right? Mijn favoriete dessert, ontbijt, tussendoortje… Oh well, ondertussen hebben jullie wel al door dat ik ZOT ben van cheesecake. Dit recept is lactosevrij, rijk aan eiwitten en bovendien nog eens suikervrij: een guilt-free-recipe dus! Het handige is dat je de cheesecake ook kan invriezen. De structuur verandert een klein beetje als hij uit de diepvries komt, maar het kan dus wel…
Benodigdheden:
- Springvorm met 16 cm diameter
- 100 gram dadels
- 50 gram havermout
- Speculaaskruiden (1 soeplepel)
- 1 lepel kokosolie
- 500 gram Alpro kokos mild & creamy
- 250 gram Alpro appel & kiwi
- 6 gelatine blaadjes
- 1 limoen
- Eiwitpoeder: 1 scoop kokos poeder (of neutral of…)
Bereidingswijze:
Begin met de bodem, daar heb je de dadels, havermout, speculaaskruiden en kokosolie voor nodig. Zorg dat de dadels ontpit zijn en mix ze samen met de havermout (of in de blender) en voeg de kokosolie en speculaaskruiden eraan toe. (Tip, ik doe er graag een snuf zout bij!) Dan kan je dit mengsel in de springvorm drukken. Ik leg er meestal een vel bakpapier onder (in de springvorm) zodat het niet plakt aan de bodem. Druk het geheel goed aan tot het samen plakt en gelijk verdeeld is over de bodem. Steek de bodem alvast in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
Voor de vulling voeg je de 2 yoghurt soorten (kokos en appel/kiwi) samen in een steelpan (of soepkom of..). Klop het eiwitpoeder erdoorheen zodat er geen klonters inzitten. Knijp de limoen uit en voeg het limoensap toe aan de vulling. Ondertussen kan je de gelatine blaadjes in een kommetje koud water laten weken tot die ‘gel’ wordt. Roer in de steelpan zodat de yoghurt zeker niet kookt, het is de bedoeling dat die lichtjes opwarmt. Eens de yoghurt lauw/warm is knijp je de gelatine blaadjes uit en voeg je die aan het mengsel toe. Roer tot het een mooi geheel wordt, ondertussen mag je het vuur uitzetten. Giet het bovenop de bodem en laat even afkoelen, na 10min. mag het in de koelkast en moet het zeker nog 4u opstijven.