Havermout pompoen pizza

Toegegeven: het smaakt totaal niet naar pizza- dus eigenlijk is dit de verkeerde benaming, maar you get my point– het ziet er wel een beetje zo uit. Verwacht dus ook niet als je dit recept maakt dat je een pizza voorgeschoteld krijgt, het is wel degelijk een vegetarische, lactose-vrije variant die niet bestemd is om exact als pizza te smaken. Wat niet wil zeggen dat dit geen heerlijk gerechtje is en zeker het proberen waard.

Havermout pompoen pizza

Benodigdheden:

1 persoon, 30 minuten bereidingstijd

  • 100 gram havermout (ik meng grove en fijne vlokken)
  • 100 gram yoghurt
  • 1 ei
  • butternut
  • bloemkool
  • radijsjes
  • rucola

Bereidingswijze:

Meng de havermout, yoghurt en het ei in een kom. Kruid met peper, zout en een beetje nootmuskaat. Smeer de bodem uit over een ovenschaal op bakpapier. In de oven voor zo’n 20 minuutjes op 180 graden en klaar! De butternut kan je mee in de oven laten garen, dan mixen en kruiden met tijm, peper en zout. De bloemkool even bakken (rauw) in de pan en de radijsjes fijn snijden. Dan kan je de pompoenpuree over de bodem smeren, de bloemkool eroverheen en de radijsjes en nog kort even onder de grill. Eens warm en knapperig, kan je de rucola er overheen verdelen. Tip, je kan de helft altijd bewaren in de diepvries en later opeten, maar dan wacht je best met de rucola eroverheen te doen 😉.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.