Poké bowl met zalm

Traditioneel recept uit Hawaï in een kom met verse zalm, avocado, radijsjes etc. Een poké bowl is simpel te maken, het komt erop neer om de juiste ingrediënten met elkaar te combineren. Ik vind het handig om er meteen te veel te maken, met andere woorden, maak het recept voor 4 personen en dan heb je ineens lunch voor de hele week… Het lijkt veel werk, maar dat valt best mee. Alles valt en staat echter (volgens mij toch) met je saus. Pindasaus is één van mijn grootste verslavingen en mocht ook hier niet ontbreken. Finger-licking good.

Benodigdheden:

4 personen, 45min. bereidingstijd

  • 400 gram rauwe zalm(filet)
  • 2 avocado’s
  • 400 gram rijst
  • 250 gram sojabonen
  • 10 radijsjes
  • Lente-uitjes (stuk of 4)
  • 2 courgettes
  • 4 grote wortels
  • 2 soeplepels pindakaas
  • 1 theelepel sambal
  • 1 soeplepel sojasaus

Bereidingswijze:

Bij een poké bowl is het all about het samenvoegen van verschillende ingrediënten. De zalm mag rauw blijven en mag in blokjes gesneden worden. Je kan de zalm in sesamzaadjes rollen als extra touch. De sojabonen koopt je best gekookt (Ik haal die in de Albert Heijn) en hoef je dus verder ook niets aan te veranderen. De courgette mag je raspen tot courgetti- in fijne sliertjes dus- opnieuw, die mag rauw blijven en hoeft niet gekookt te worden. De wortels schil ik met een dunschiller zoals tagliatelle, rauw. De lente-uitjes mogen in fijne cirkeltjes gesneden worden. Als je er graag rijst bij wil dan kook je die best even op voorhand, de rijst mag koud in de bowl geserveerd worden.

De pindasaus is heel simpel te maken. Verwarm ongeveer 150 ml water in een (steel)pannetje en breng het aan de kook. Eens het water kookt voeg je er de pindakaas, sambal en sojasaus aan toe. Als je de structuur liever wat dikker wilt voeg je er nog pindakaas aan toe, wil je die eerder lopend meer water, enzovoort. De sambal zorgt voor een pikante twist, dus wie van pikant houdt mag er zeker meer bij doen.. Best zelf even proeven terwijl je saus indikt. Terwijl de saus opstaat roer je er best doorheen met een klopper zodat alle ingrediënten zich goed vermengen. De pindasaus kan je warm over de poké bowl gieten, maar ik hou ervan als alles koud is en laat die dus ook eerst afkoelen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.