Hoe ik 7e werd op de halve marathon van Gent

Are you kidding me? Dat was letterlijk de reactie die ik zelf had als ik als 7e vrouw over de meet kwam.. Toegegeven, ik kan mezelf niet altijd even goed inschatten, maar dit had ik nu toch ook helemaal niet verwacht. Had ik nu net dat weekend wel geen zware avond uitgegaan in Gent.. De tequila vloog in het rond en de kater van de zaterdag volgde er onvermijdelijk op. Maar op een of andere manier heb ik dat er de bewuste zondag erna (28/10) toch kunnen uitlopen.

One of the boys😏

Voorbereiding

Qua voorbereiding zat dit voor deze halve marathon wel oke. Ik heb geen schema gevolgd, maar wissel zelf wat af in kilometers en snelheid. Ik ging eens 10 lopen snel, eens 20 traag.. het was niet de eerste keer dat ik een halve marathon liep want ik liep in juni 2017 de McBride in ongeveer 1u39. Mijn doel voor de halve marathon van Gent? Onder mijn vorige tijd finishen en stiekem hoopte ik op 1u37.

Wedstrijd

Ik maakte de typische beginnersfout: te snel starten. De adrenaline aan de start, omringd door mensen met hetzelfde doel, zorgde ervoor dat ik meegezogen werd in de massa vooraan en ik onbewust meteen aan 13km/h begon te lopen. Na 2 km, als ik een seintje te horen kreeg van mijn gsm, besefte ik dat ik veel sneller liep dan ik dacht. Maar goed, het ging vlot en ik had niet de indruk dat ik mij aan het ‘verbanden’ was, dus ik ging gewoon door. Na 10km kwam ik onverwacht vrienden van de universiteit tegen die aan het supporteren waren, niet voor mij (want ze wisten niet dat ik meeliep- maar het gaf me enorm veel energie als ik ze zag juichen en ze me aanmoedigden. Na 17km ben ik gaan versnellen- damn– dacht ik, ik heb nog te veel over… De laatste kilometers er dus nog alles proberen uithalen en uiteindelijk nog een hele hoop mensen voorbij gestoken.

Result

Jammergenoeg was de afstand van de halve marathon van Gent 21,67 km en geen 21,1, waardoor mijn eindtijd 1:37 was, maar ik in principe eindigde in 1:35 en mijn vorige 1/2 marathon tijd verbeterde. Iedereen had natuurlijk die meters te veel, maar het wringt wel een beetje dat je officiële tijd dan langer is. Ik was ZO blij en nog steeds toch stiekem best wel trots dat ik als 7e over de finish kwam. Smaakt naar meer 🙈🤩!

Vanuit Nike plus

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.