Sporten met een kater: do’s & don’ts

I’m never drinking again.

Een van mijn favoriete uitspraken op zondag. Herkenbaar? I feel you. 🙈

Maar wanneer het weekend er weer aankomt, gaat een cava meestal wel weer vlotjes binnen. Nu, op zich is genieten van een glaasje geen probleem, maar als je (veel) wil sporten dan is de combo met alcohol niet altijd een goed idee. Of toch? Ik vind dat een rustig loopje na een zware avond best wel deugd kan doen. Maar écht gezond kan sporten op een kater toch niet zijn denk ik? Als ik pas bij daglicht mijn bed zag, skip ik toch ook wel eens een #sundayrunday…

Mijn do’s en dont’s om met een kater te sporten:

  1. Water! O zo logisch, maar drink voor je gaat sporten. Geen alcohol, voor alle duidelijkheid. Maar Idealiter drink je ‘s nachts voor je gaat slapen, maar anders zeker ‘s ochtends voor en na je gesport hebt. Ik ben geen grote fan van sportdranken, maar na een zware avond kan dat wel serieus deugd doen.
  2. Pas je training aan! Ga ruuuustig lopen, of ga voor een uurtje crosstrainen en roeien in de fitness op rustig tempo. Wie loopt zou ik een intervaltraining toch alleszins ten sterkste afraden. Extreem/ Heel zwaar sporten en alcohol gaan echter niet zo goed samen…
  3. Ga met vrienden sporten: spreek op voorhand af om samen te lopen/fitnessen/… De kans is groter dat je niet gaat afzeggen en als je babbelt ga je het sowieso iets rustiger aan doen.
  4. Heb je veel gedronken & weinig geslapen? Gewoon skippen:  die km’s of die workout haal je wel weer in.

Ik heb het jammergenoeg zelf aan der lijve mogen ondervinden dat je niet hard kan gaan op beide vlakken. Het is niet of, of, en zeker niet als het een hobby is. Het is niet de bedoeling om topsporter te worden natuurlijk, althans, niet van mij. Maar als je echt véél sport is rust o zo belangrijk en daar speelt alcohol vaak een boosdoener in. Het is allemaal afhankelijk van je persoonlijke doelen en ambities. Nu ik aan een gemiddeld volume van 80km per week kom, begint de weinige slaap zijn tol te eisen en let ik de komende maanden goed op! Zit je toch met een kater? Eén ding is zeker; frisse lucht kan geen kwaad en als je twijfelt om al dan niet te sporten zou ik zeggen, go for a walk ;-)!

Kinda wanted to go for a run, kinda wanted to stay in bed 🤷

Vragen? Shoot!

1 gedachte over “Sporten met een kater: do’s & don’ts”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.