Wat ik eet op een dag: eetdagboek #1

What I ate on this rainy day? Dinsdag 24 september, een willekeurige dag, wat dus sowieso een sport-dag betekent in mijn geval. Gezien ik elke dag loop, fiets en/of zwem zitten er weinig tot geen rustdagen in mijn planning. Wat ik eet op een dag waarop ik een fietstraining heb van 4u verschilt nogal van een dag waarop ik een looptraining heb van 45min. Het klinkt logisch, maar ik hield hier vroeger niet altijd evenveel rekening mee… De juiste combinatie koolhydraten, eiwitten en vetten eten is cruciaal voor spieropbouw, blessure-preventie & gewoon ook algemene gezondheid!

Mijn dag zag er zo uit:

Ochtend:

  • 6u: nuchtere looptraining (45min)
  • 7u30 (meteen erna): ontbijt!
Een smoothie (met proteïne poeder) en zelfgemaakte granola

Ik koos voor dit ontbijtje, omdat je er eindeloos op kan variëren en dit een top combo eiwitten + koolhydraten is na mijn ochtendtraining. Ik koos in de smoothie dit keer voor ananas, 1/2 banaan, 100 gram aardbeien (diepvries) en een schep proteïne poeder (vanille, van Innerme). (Dit keer ging ik voor 140 gram graanontbijt en 2 eiwitten).

Middag:

  • 12u45: lunchtime!

Ik werkte vandaag van thuis, dus kon ik ’s middags koken, handig. Als ik werk op verplaatsing werk maak ik altijd (ja, echt altijd) zelf mijn lunch, dus maakte ik vandaag ineens 2 porties (1 to go voor morgen…).

Bloemkoolcouscous, gestoofde prei & wortel met (1) kippenworst

Lekker veel groenten in combinatie met eiwit + vet (want worst is altijd wel iets vetter, maar deze bio kippenworst bevat ook wel heel wat eiwitten).

Ik maakte ’s middags ook alvast even mijn soep voor ’s avonds:

Courgettesoep met prei & ajuin

Avond:

  • 17u40: Naar de gym voor 20min. op de crosstrainer en een halfuurtje been oefeningen
  • 18u50: Avondeten
Rijstwafels (maïs) met seitan, avocado, komkommer en zelfgemaakte courgettesoep

Ik eet héél vaak rijstwafels met avocado, beetje zout en peper erop en dan variëren met ander beleg erbij. I love seitan en die van Delhaize is zò lekker (nee dit is geen reclame 😂). Ik doe de seitan in een kommetje (je hoeft dit niet meer te bakken..) met een schep yoghurt en lichte mayonaise erbij en smeer dit over een rijstwafel: HEER-LIJK gewoon. Ik at het volledige pakje van 200 gram seitan op (lekker veel eiwitten). Ik at zo’n 5 rijstwafels. Het staat niet op de foto, maar ik at ook nog 1/2 avocado hierbij. Avocado’s staan wel dagelijks op mijn menu; ’s morgens, ’s middags of ’s avonds- niet alleen lekker- maar ook gezonde vetten! (overdrijf er natuurlijk niet mee, ze zitten ook bomvol calorieën).

Ik probeer ’s avonds niet te laat meer te eten, ik slaap er minder goed door + ik vind het een aangenaam gevoel om met een (praktisch) lege maag te kunnen slapen. Vandaar maak ik vaak op voorhand mijn avondeten en kies ik ook om ’s avonds mijn lichtste maaltijd van de 3 te maken (of toch meestal).

Tussendoortjes? Not really for me… As you can see ben ik geen echte snoeper of fan van tussendoortjes. Ik probeer mijn maaltijden te beperken in aantal, wat niet wil zeggen dat ik daarom minder eet, maar meer ‘geconcentreerd’. Ik ben persoonlijk ook voorstander om af en toe eens aan intermittent fasting te doen, maar hier wil ik gerust wel eens apart een artikel over schrijven, bij interesse? Wat ik eet hangt af van welke sport-dag ik heb. Gezien ik vandaag geen extreem lange trainingen op het menu had staan, is mijn hoeveelheid koolhydraten dus aanzienlijk minder dan op een andere dag- maar dat is voor een volgend eetdagboek? 😏😏

Bij vragen- SHOOT!

At all times, denk eraan dat iedereen zijn lichaam anders is en andere hoeveelheden eiwitten, vetten en koolhydraten vraagt. Kopieer dus zeker niet zomaar een voedingsschema van een ander.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.