Cheesecake met vijgen en framboos

Cheesecake met vijgen, framboos en kokosyoghurt.. Het klinkt niet alleen lekker, het is het ook! Deze cheesecake is suikervrij en eigenlijk ook lactose-vrij. Vijgen seizoen loopt van juli tot oktober en daar maak ik graag gebruik van! Vijgen bevatten veel calcium, kalium, dragen bij tot een goeie spijsvertering… Kortom- een gezonde vrucht dus (what did you expect). Verse vijgen kan je zowel in zoete als zoute gerechtjes gebruiken. Als ontbijt, maar ook als lunch in een slaatje (denk maar aan de combo geitenkaas, vijgen geroosterd in de oven… mmmmm).

cheesecake met framboos

Benodigdheden

Springvorm met diameter 16 cm (4 personen):

 • 70 gram havermout
 • 100 gram dadels
 • 1 soeplepel kokosolie
 • 1 soeplepel speculaaskruiden
 • Snuf (grof) zout
 • 900 ml Kokos yoghurt (ik gebruik deze van Alpro)
 • 2 schepjes vanille proteΓ―ne poeder (ik gebruik deze van Innerme, dat komt op zo’n 40 gram, je kan de cheesecake ook zonder proteΓ―ne poeder maken!)
 • 7 gelatine blaadjes (of agar agar)
 • Diepvriesframbozen (100 Γ  150 gram ongeveer)

Bereidingswijze:

De bodem: de havermout, dadels, kokosolie (gesmolten), de speculaaskruiden en het zout mag je in een blender/cutter samen mixen. Het is niet de bedoeling om er een ‘papje’ van te maken, dus er mogen nog brokjes inzitten. Het deegje dat je hiermee maakt mag je in een springvorm drukken. Ik leg altijd een vel bakpapier in mijn springvorm, dan druk ik de dadels & havermout eroverheen. Je mag het goed verdelen en aandrukken en dan mag het in de koelkast.

De vulling: de yoghurt mag je in een steelpan gieten en opwarmen op een laag vuur. Let op, het is zeker niet de bedoeling dat de yoghurt kookt. De gelatine leg je in een kommetje koud water (onderdompelen) en laat je even rusten. Dan knijp je de gelatine blaadjes uit en voeg je ze toe aan de yoghurt en roer je er doorheen (best even met een garde zodat het goed verdeeld is). Heb je graag Γ©cht zoete cheesecake? Dan kan je een er een beetje honing aan toevoegen (maar ik vind dit niet nodig).

Haal je springvorm uit de koelkast en strooi zo’n 150 gram frambozen eroverheen. Giet dan de yoghurt (warm) erover. Als extraatje neem ik nog een lepel frambozen confituur en ‘veeg’ ik die eroverheen. Steek die nu terug in de koelkast en laat min. 4uur opstijven. Ik maak mijn cheesecake meestal een dagje op voorhand, dan ben je zeker dat de textuur goed is. Maar cheesecake ’s ochtends maken voor ’s avonds op te eten is natuurlijk ook prima πŸ‘.

Haal je springvorm uit de koelkast en verwijder de springvorm (en bakpapier). Dan kan je de cheesecake voorzichtig op een taartvorm/plateau leggen. De vijgen snij je in fijne sneetjes en dresseer je eroverheen. Ik voeg er ook nog graag wat fijne kokos aan toe, maar dat kan je doen as you wish.

Deze cheesecake eet ik als ontbijt, tussendoortje of als post-workout snack (gezien de eiwitten en klein beetje koolhydraten combo een goeie snack!). Het leuke is dat deze perfect in de diepvries kan. Ik snij ze meestal in 4 stukken, zo heb ik telkens een portie voor 1 persoon. Let op, de vijgen voeg je er best vers achteraf aan toe. Steek je een stuk in de diepvries? Dan kan je best als je het stuk uithaalt een verse vijg eroverheen doen (en ze niet invriezen).

Smakelijk!

 • Helle op instagram

318

You don’t get what you wish for, you get what you work for! ✨YES- het is weekend, dus dat betekent.. duurtrainingen πŸ˜„! Morgen een duurloop en zondag op de fiets voor mij! Heb jij leuke (sport)plannen?πŸ™‹πŸΌβ€β™€οΈ . . #hardlopen #marathontraining #stravarun #goldenhour #runner #ikloophard

229

Meer lopen, meer eten.. πŸ€·πŸΌβ€β™€οΈ Maar you know me, ik hou het gezond! Zoals deze havermoutcrumble van appel en speculaaskruiden. Oh YUM! Receptje staat op de blog πŸ™†πŸΌβ€β™€οΈπŸ‘©πŸΌβ€πŸ³ . . #crumble #gezonderecepten #apple #applecrumble #gezond #fitfood #hardlopen

416

BREEK DE WEEK πŸ™†πŸΌβ€β™€οΈ Met een recovery loopje bijvoorbeeld? Ik liep deze 6km deze ochtend niet alleen, maar met mijn zus en een vriendin @sienveldbloempje Met 3 tegen de wind πŸ€·πŸΌβ€β™€οΈ! Ging je ook sporten tegen de elementen vandaag? . . #hardlopen #recovery #marathontraining #stravarun #laufen #courir #runner #marathon

377

Wind 1- Helle 0 πŸ€·πŸΌβ€β™€οΈ Want tegen de wind win je nooit... Maar ik ging er gewoon door πŸŒͺ🌧! In deze training liep ik 20’ intensief tegenwind en 20’ intensief wind mee πŸ™ŒπŸ» (altijd leuker met wind mee terug vind ik) . . #roadtorotterdam #hardlopen #stravarun #ikloophard #courir #marathontraining

321

Lacing up for a new training week πŸ™ŒπŸ»! Hoe kies je de juiste loopschoenen? πŸ™‰ Ik deel mijn tips in een nieuwe blog. Ik wissel sowieso graag af en mijn nieuwe van @all4runningstore lopen alvast super lekkerrrr 😁! Vind jij het soms lastig kiezen uit het grote aanbod? Wat is voor jou de beslissende factor? . . #mondaymotivation #runningshoes #ikloophard #runner #marathontraining #asics #roadtorotterdam

395

New distance, new shoes! De kop is eraf, mijn eerste duurloop van de marathontraining is een feit! Meteen mijn nieuwe schoenen van @all4runningstore getest- en goedgekeurd! Training voelen ook al minder moeizaam, dus alleen maar blije gezichten dit weekend πŸ˜πŸ™πŸ» . . #hardlopen #stravarun #marathontraining #roadtorotterdam #swimbikerun

179

Grab life by the (veggie)balls πŸ˜„ Omdat het niet altijd moeilijk moet zijn, een simpele veggie lunch- so damn delicious! Receptje komt (snel) op de blog. Who’s hungryyy?πŸ˜‹ . . #veggie #salad #gezond #gezonderecepten #vegan #hummus #lunch #fitfood

306

Hold on tight for the WEEKEND! Morgen een duurloop en zondag een duurtraining op de fiets: alleen maar mooie vooruitzichten dus 😍! Ik zette de toon vandaag alvast: terug voor de eerste keer op de rollen πŸš΄πŸΌβ€β™€οΈen een pittige krachttraining erna. πŸ‹πŸΌβ€β™€οΈ. Wat zijn jouw weekendplannen? . . #hardlopen #marathontraining #stravarun #running #ikloophard #trackandfield

 • Mijn nieuwste posts

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.