Nutella taart (met maar 3 ingrediënten)

Nutella en taart, wat kan daar fout gaan- right? Toegegeven, ik ben zelf niet de grootste Nutella fan (en voor alle duidelijkheid, dit is zeker geen gesponsord recept). Maar een van mijn beste vriendinnen is pretty much addicted to Nutella en ik mocht haar jurk lenen voor een trouwfeest, dus om haar te bedanken flanste ik dit even in elkaar. Een ware guilty pleasure, want aan deze taart is letterlijk niks gezond. Maar dat moet natuurlijk ook eens kunnen!

Benodigdheden

Springvorm met diameter 20 cm (8 stukken):

  • 400 gram Nutella
  • 4 eieren
  • 65 gram bloem (ik gebruik boekweit-bloem)
  • 20 gram hazelnoot-meel (je kan ook amandelmeel gebruiken of 10gram extra bloem toevoegen)
  • 2 soeplepels amandelmelk (of gewone melk)
  • Kokosolie/boter om je springvorm in te vetten

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Doe de eieren in een grote mengkom en voeg de Nutella eraan toe. Mix met een staafmixer tot het een glad geheel is. Voeg nu de bloem en het hazelnoot-meel eraan toe + het scheutje melk. Roer alle ingrediënten luchtig door elkaar tot er geen brokjes meer in zitten. Je kan ook altijd de bloem vooraf zeven, dan ben je zeker dat je geen klonters hebt. Vet je springvorm in (ik leg ook een vel bakpapier op de bodem) en giet het deeg eroverheen. Laat het zo’n 35 minuten in de oven. Prik eens met een mesje, blijft er niets meer aanplakken dan is het ready! Laat het taartje afkoelen en klaar!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.