Rode biet smoothie & verse granola

Rode bieten in je ontbijt? Mega lekker! De voordelen van rode bieten zijn pretty much eindeloos… ze werken ontgiftend, zijn rijk aan vitaminen en mineralen, zuiveren het bloed, en zo kan ik blijven doorgaan. Het meest interessante vind ik dat het hoge nitraatgehalte van rode biet de aanmaak van stikstofoxide in het bloed, maar ook in de spieren stimuleert. Het zuurstofverbruik in je spieren wordt zo tijdens het sporten beter geregeld. Hoe minder zuurstof we nodig hebben tijdens het sporten, hoe langer we die inspanning kunnen volhouden: win-win dus! Bovendien is dit het perfecte ontbijtje voor je een lange fietsrit/workout gaat doen… Koolhydraten en (gezonde) suikers genoeg en licht verteerbaar.

Benodigdheden

1 persoon, 20 min. bereidingstijd

Voor de smoothie:

 • 150 gram gekookte rode biet
 • 1 rijpe banaan
 • 250 gram watermeloen (of aardbeien of..)
 • 1 schep proteΓ―ne poeder (ik gebruik deze)

Voor de granola:

 • 140 gram graanontbijt (ik gebruik dit)
 • 2 eiwitten
 • Scheutje honing (ik doe meestal wel zonder..)
 • Snuf grof zeezout
 • Speculaaskruiden (1 soeplepel)
 • 15 gram gedroogde veenbessen
 • 20 gram dadels (in stukjes)
 • 10 gram amandelstukjes (ik gebruik geroosterde, niet gezouten)

Bereidingswijze:

De smoothie maken is niet moeilijk: Doe de rode bietjes, banaan en watermeloen in de blender. Ik heb zelf geen blender, maar doe dit gewoon in een hoge kom en mix met een staafmixer. De proteΓ―ne poeder mag je er gewoon doorheen mixen. Ik gebruik ook steeds fruit van het seizoen, maar met een banaan erin is de textuur en zoete smaak sowieso top. Tip: gember is ook altijd heel lekker om eraan toe te voegen (ik gebruik gember poeder).

De granola maak je als volgt. Verdeel het graanontbijt over een pan samen met de kruiden. Voeg de eiwitten eraan toe en verdeel die goed over je vlokjes. Zorg dat je dus kleine ‘brokjes’ krijgt in je pan. Dan leg je het vuur aan en laat je de vlokjes in de eiwitten bakken. Wacht zo’n 3min. tot het een beetje krokant begint te worden en voeg er dan een scheutje honing aan toe. Let op, hoe meer honing, hoe zoeter en hoe gesuikerder de granola natuurlijk gaat worden, dus ik doe meestal geen of slechts 10 gram honing erin. Dan kan je de amandelen, dadels en (gedroogde) cranberries toevoegen en ready… Blijf goed in je pan de brokjes verdelen en bak zo krokant je het zelf wil.

Het leuke is dat je met dit ontbijt eindeloos kan variΓ«ren… Andere smoothie, andere nootjes in de granola… Ga je gang ;-)!

 • Helle op instagram

121

May your weekend be full of chocolate 🍫🀀! CACAO proteΓ―n bowl: er staat een nieuw ontbijt receptje online, ideaal om dit weekend eens te proberen? Deze bowl is heel snel klaar en ga ik morgenochtend sowieso nog eens eten 🀭! Verder ga ik morgen fietsen (op de rollen) en naar de pilates (much needed πŸ§˜πŸΌβ€β™€οΈ!) Heb jij leuke weekendplannen? #plantbased #organic #chocolate #ontbijt #gezond #gezonderecepten

373

Snow, rain, cold... πŸŒ¨β„οΈ But hey, skin is waterproof- right? 😏 Vreemd genoeg heb ik van deze training alsnog erg genoten! Ik voelde me licht, ondanks de smeltende sneeuw die in mijn schoenen en kleren zat πŸ€ͺ! Welke training had jij vandaag? De ❄️ kunnen trotseren? πŸ“· @inesnoeck . . #hardlopen #stravarun #marathontraining #swimbikerun #trackgirls #courir #laufen

389

Met een top-timing tussen de 🌨 door, liep ik terug mijn eerste km’s na zondag! Toch terug even wennen aan de kou & wind πŸŒͺπŸ™‰! Een kort rondje, en daarnet nog even los op de rollen πŸš΄πŸΌβ€β™€οΈ (kan zo deugd doen)! . . #hardlopen #stravarun #marathontraining #triathlete #courir #laufen

426

Expect the unexpected πŸ…- Waarom dit een betere 1/2 marathon was dan verwacht? Dat leg ik uit in een nieuwe blog! Met nog 6 weken tot @marathonrotterdam geef ik ook even een update over mijn trainingsplannen. Vandaag zwom ik een dikke 2km (yay πŸ’™) + deed ik een kracht training. Nog iemand gesport op deze 🌧dinsdag? . . #hardlopen #halfmarathon #marathontraining #laufen #medal #courir #napels #italy #runner #stravarun

335

My legs need to rest, but my heart is still running πŸ’™ @napolirunning De 1/2 marathon van gisteren hebben mijn benen alvast goed verteerd πŸ‘ŒπŸ», de 2e πŸ• daarentegen was er net iets te veel aan πŸ™Š. Gelukkig maar, want @marathonrotterdam komt ZO dichtbij 😱 Morgen schrijf ik in een nieuwe blog mijn trainingsplannen voor de komende weken! Nu nog even losfietsen... πŸ€—πŸš΄πŸ» . . #hardlopen #mondaymotivation #medalmonday #napoli #courir #stravarun #marathontraining #laufen

634

BAM πŸ”₯ 1:26:57 en met de eerste medaille van 2020 een nieuw PR op de @napolirunning halve marathon! Als 16e vrouw gefinisht, deze had ik niet zien aankomen πŸ™‰πŸ˜. Ik voelde dat de benen (nΓ²g) meer wilden dan mijn conditie vandaag aankon, dus deze was LASTIG πŸ‘…! En nu.. πŸ•πŸ•πŸ•πŸ…πŸ…πŸ… . . #hardlopen #stravarun #halfmarathon #marathontraining #napoli #courir #laufen #sundayrunday #runner

398

Low low low low 🎢✌🏻 = my heart rate during this recovery run πŸ€ͺ! Een recup loopje heel erg rustig zoals het hoort. Het kriebelt naar meer, maar ook deze soort trainingen zijn essentieel πŸ‘ŒπŸ» Ben ik de enige die het lastig vindt om zich in te houden tijdens zo’n trainingen? πŸ™Š . . #hardlopen #stravarun #recovery #marathontraining #courir #laufen #runner #swimbikerun

429

To stretch or not to stretch? πŸ€·πŸΌβ€β™€οΈ En vooral ook, wanneer stretch je dan best? Ik schreef er een nieuw artikel over, link in bio! Vandaag ging ik na het losfietsen op de rollen, aquajogging Γ©n krachtoefeningen ook nog stretchen (day well spent dus πŸ™‰) Wie zit nog in team stretchen? πŸ™‹πŸΌβ€β™€οΈ . πŸ“· @inesnoeck . #hardlopen #marathontraining #laufen #stretching #swimbikerun #courir #stravarun

 • Mijn nieuwste posts

2 gedachten over “Rode biet smoothie & verse granola”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.