Wat ik eet voor, tijdens en na een duurtraining: Eetdagboek #2

Wat ik eet voor-na en tijdens een duurtraining? Het is zondag en dat betekent voor mij meestal een LSD training: long slow distance. De naam zegt het zelf: deze trainingen zijn lang(er). Als ik langer dan 1(,5)u ga lopen, of langer dan 1,5u ga fietsen dan ga ik ook tijdens mijn trainingen eten en drinken.

Zondag 13/10/2019

Ochtend:

  • 7u15: ontbijt!
  • 9u: 35min. zwemmen (techniek oefeningen)
Aardbei, banaan smoothie met zelfgemaakte granola.

Een smoothie met granola. Ideale basis (combinatie van koolhydraten, suikers, beetje eiwit) om mijn looptraining die ik gepland heb mee te voeden. Ik koos in de smoothie dit keer voor 200 gram aardbei, 1/2 banaan en 1/4 watermeloen. Oh ja en koffie, veeeel koffie. Receptje voor mijn granola kan je hier vinden.

Ideaal voor- of tijdens een workout, ready for the next one met deze reep. (mega lekker btw)

Tijdens mijn duurloop at of dronk ik vandaag niets. Ik liep 20km, op een rustig tempo en dan vind ik het niet nodig om echt gelletjes te nemen tijdens mijn training. De reden daarvoor is omdat ik voor mijn training deze energiereep nog at én ik wist dat ik meteen na mijn training kon eten (en dus terug mijn spieren snel kon voeden). De één heeft meer vocht of eten nodig tijdens een training dan een ander… Ik train zelf vaak nuchter en dat helpt ook wel om je vetten te kunnen aanspreken tijdens een training. Maar als ik lang ga lopen of fietsen neem ik zéker voldoende eten mee- én daar zijn mijn spieren me dankbaar om (heel belangrijk ook voor goed herstel!).

Middag:

  • 13u10: lunchtime!

Zondag is vaak visdag bij mij en dat was vandaag niet anders. Na mijn duurloop, met grote honger, ben ik klaar om aan te vallen. Op de foto zie je 1 portie, maar ik at wel nog extra groentjes en couscous 😉.

Kabeljauw met parelcouscous, witloof, champignons en avocado.

Lekker veel groenten in combinatie met eiwit, vet & koolhydraten: de heilige drievuldigheid. De champignons en witloof stoofde ik in olijfolie, de vis heb ik in kokosolie gebakken (goeie scheut!).

Namiddag:

  • 14u30: Een uurtje fietsen (heen- en terug) naar mijn ouders voor een bike-wash (moet ook gebeuren 🤷‍♀)
  • 16u45: Ice-cream time!
Een (ja de volledige 😅) pot vanille ijs met praliné en pecan + een appel.

Avond:

  • 18u50: Avondeten
Pompoensoep, avocado, rijstwafels, omelet, cottage cheese, hummus.

Eieren & bananen: ze zijn praktisch bij elke sporter dagelijkse kost en dat is bij mij niet anders. Ik kies voor een omelet met 1 ei en 4 eiwitten (zonder eigeel dus) te bakken, met 1/2 avocado, rijstwafels en verse pompoensoep. De pompoensoep heb ik zelfgemaakt met ajuin en pompoen, alsook 1 zoete aardappel (zorgt voor een fijne textuur). Ik had nog een restje hummus staan dat er ook moest aan geloven + 1/2 potje cottage cheese.. heerlijk als combo bij avocado!

Wie nieuwsgierig is naar wat ik tijdens een training eet (wat vandaag niet het geval was)- dat artikel komt er sowieso ook nog aan… 🤗

Bij vragen- SHOOT!

At all times, denk eraan dat iedereen zijn lichaam anders is en andere hoeveelheden eiwitten, vetten en koolhydraten vraagt. Kopieer dus zeker niet zomaar een voedingsschema van een ander.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.