5 tips om vroeger op te staan (en te gaan sporten)

Hoe vind je de motivatie om vroeg op te staan en ’s morgens te gaan sporten? Een vraag die ik héél vaak krijg. Ik ben zelf een ochtendmens ten top, maar dit was ook niet altijd zo… (believe it or not). Nu sta ik met veel plezier om 6u (of vroeger) op voor een morning run, maar dat was een paar jaar geleden wel anders. Het is een routine en dat kweek je. Hoe cliché het ook is, is het zo. Ik deel graag mijn tips om die routine op te bouwen!

  1. Leuk muziekje voor je wekker: kies geen irritant alarm geluid van je gsm, maar een song van bv. je favoriete artiest van het moment.
  2. Leg je sportkleren naast je bed: sport-bh, T-shirt, kousen, schoenen.. Check! Hoe kleiner de moeite om alles aan te doen en te vertrekken, hoe beter.
  3. Leg je gsm (of wekker) ver weg van je bed: Voor je gaat slapen ben je misschien nog even bezig met je gsm, maar leg hem daarna ver (genoeg) weg van je bed zodat je effectief al moet opstaan om hem te nemen.
  4. Geef je wekker een motiverende naam: Ik heb er zelf verschillende, zoals ‘Go go go’ of ‘YES YOU CAN’ of… Keuze genoeg, maar altijd leuk om met die motivatie op te staan. Ik gebruik per sport verschillende wekkers (swim, bike of run).
  5. Bijt door! We gaan er niet moeilijk over doen, het vraagt nu eenmaal karakter en discipline om deze gewoonte erin te krijgen. Begin met 1 keer per week dit te proberen en zo kan je opbouwen… Merk je dat je liever ’s avonds sport? Elk zijn voorkeur natuurlijk!
Mijn huidige wekkers, ik wissel die vaak eens af 😉

Fyi, de foto is van Fort07

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.