5 tips om vroeger op te staan (en te gaan sporten)

Hoe vind je de motivatie om vroeg op te staan en ’s morgens te gaan sporten? Een vraag die ik héél vaak krijg. Ik ben zelf een ochtendmens ten top, maar dit was ook niet altijd zo… (believe it or not). Nu sta ik met veel plezier om 6u (of vroeger) op voor een morning run, maar dat was een paar jaar geleden wel anders. Het is een routine en dat kweek je. Hoe cliché het ook is, is het zo. Ik deel graag mijn tips om die routine op te bouwen!

  1. Leuk muziekje voor je wekker: kies geen irritant alarm geluid van je gsm, maar een song van bv. je favoriete artiest van het moment.
  2. Leg je sportkleren naast je bed: sport-bh, T-shirt, kousen, schoenen.. Check! Hoe kleiner de moeite om alles aan te doen en te vertrekken, hoe beter.
  3. Leg je gsm (of wekker) ver weg van je bed: Voor je gaat slapen ben je misschien nog even bezig met je gsm, maar leg hem daarna ver (genoeg) weg van je bed zodat je effectief al moet opstaan om hem te nemen.
  4. Geef je wekker een motiverende naam: Ik heb er zelf verschillende, zoals ‘Go go go’ of ‘YES YOU CAN’ of… Keuze genoeg, maar altijd leuk om met die motivatie op te staan. Ik gebruik per sport verschillende wekkers (swim, bike of run).
  5. Bijt door! We gaan er niet moeilijk over doen, het vraagt nu eenmaal karakter en discipline om deze gewoonte erin te krijgen. Begin met 1 keer per week dit te proberen en zo kan je opbouwen… Merk je dat je liever ’s avonds sport? Elk zijn voorkeur natuurlijk!
Mijn huidige wekkers, ik wissel die vaak eens af 😉

Fyi, de foto is van Fort07

  • Helle op instagram

27

May your weekend be full of chocolate 🍫🤤! CACAO proteïn bowl: er staat een nieuw ontbijt receptje online, ideaal om dit weekend eens te proberen? Deze heb je in een mum van tijd in die bowl getoverd... #plantbased #organic #chocolate #ontbijt #gezond #gezonderecepten

367

Snow, rain, cold... 🌨❄️ But hey, skin is waterproof- right? 😏 Vreemd genoeg heb ik van deze training alsnog erg genoten! Ik voelde me licht, ondanks de smeltende sneeuw die in mijn schoenen en kleren zat 🤪! Welke training had jij vandaag? De ❄️ kunnen trotseren? 📷 @inesnoeck . . #hardlopen #stravarun #marathontraining #swimbikerun #trackgirls #courir #laufen

389

Met een top-timing tussen de 🌨 door, liep ik terug mijn eerste km’s na zondag! Toch terug even wennen aan de kou & wind 🌪🙉! Een kort rondje, en daarnet nog even los op de rollen 🚴🏼‍♀️ (kan zo deugd doen)! . . #hardlopen #stravarun #marathontraining #triathlete #courir #laufen

426

Expect the unexpected 🏅- Waarom dit een betere 1/2 marathon was dan verwacht? Dat leg ik uit in een nieuwe blog! Met nog 6 weken tot @marathonrotterdam geef ik ook even een update over mijn trainingsplannen. Vandaag zwom ik een dikke 2km (yay 💙) + deed ik een kracht training. Nog iemand gesport op deze 🌧dinsdag? . . #hardlopen #halfmarathon #marathontraining #laufen #medal #courir #napels #italy #runner #stravarun

335

My legs need to rest, but my heart is still running 💙 @napolirunning De 1/2 marathon van gisteren hebben mijn benen alvast goed verteerd 👌🏻, de 2e 🍕 daarentegen was er net iets te veel aan 🙊. Gelukkig maar, want @marathonrotterdam komt ZO dichtbij 😱 Morgen schrijf ik in een nieuwe blog mijn trainingsplannen voor de komende weken! Nu nog even losfietsen... 🤗🚴🏻 . . #hardlopen #mondaymotivation #medalmonday #napoli #courir #stravarun #marathontraining #laufen

633

BAM 🔥 1:26:57 en met de eerste medaille van 2020 een nieuw PR op de @napolirunning halve marathon! Als 16e vrouw gefinisht, deze had ik niet zien aankomen 🙉😍. Ik voelde dat de benen (nòg) meer wilden dan mijn conditie vandaag aankon, dus deze was LASTIG 👅! En nu.. 🍕🍕🍕🏅🏅🏅 . . #hardlopen #stravarun #halfmarathon #marathontraining #napoli #courir #laufen #sundayrunday #runner

398

Low low low low 🎶✌🏻 = my heart rate during this recovery run 🤪! Een recup loopje heel erg rustig zoals het hoort. Het kriebelt naar meer, maar ook deze soort trainingen zijn essentieel 👌🏻 Ben ik de enige die het lastig vindt om zich in te houden tijdens zo’n trainingen? 🙊 . . #hardlopen #stravarun #recovery #marathontraining #courir #laufen #runner #swimbikerun

429

To stretch or not to stretch? 🤷🏼‍♀️ En vooral ook, wanneer stretch je dan best? Ik schreef er een nieuw artikel over, link in bio! Vandaag ging ik na het losfietsen op de rollen, aquajogging én krachtoefeningen ook nog stretchen (day well spent dus 🙉) Wie zit nog in team stretchen? 🙋🏼‍♀️ . 📷 @inesnoeck . #hardlopen #marathontraining #laufen #stretching #swimbikerun #courir #stravarun

  • Mijn nieuwste posts

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.