5 tips om vroeger op te staan (en te gaan sporten)

Hoe vind je de motivatie om vroeg op te staan en ’s morgens te gaan sporten? Een vraag die ik héél vaak krijg. Ik ben zelf een ochtendmens ten top, maar dit was ook niet altijd zo… (believe it or not). Nu sta ik met veel plezier om 6u (of vroeger) op voor een morning run, maar dat was een paar jaar geleden wel anders. Het is een routine en dat kweek je. Hoe cliché het ook is, is het zo. Ik deel graag mijn tips om die routine op te bouwen!

  1. Leuk muziekje voor je wekker: kies geen irritant alarm geluid van je gsm, maar een song van bv. je favoriete artiest van het moment.
  2. Leg je sportkleren naast je bed: sport-bh, T-shirt, kousen, schoenen.. Check! Hoe kleiner de moeite om alles aan te doen en te vertrekken, hoe beter.
  3. Leg je gsm (of wekker) ver weg van je bed: Voor je gaat slapen ben je misschien nog even bezig met je gsm, maar leg hem daarna ver (genoeg) weg van je bed zodat je effectief al moet opstaan om hem te nemen.
  4. Geef je wekker een motiverende naam: Ik heb er zelf verschillende, zoals ‘Go go go’ of ‘YES YOU CAN’ of… Keuze genoeg, maar altijd leuk om met die motivatie op te staan. Ik gebruik per sport verschillende wekkers (swim, bike of run).
  5. Bijt door! We gaan er niet moeilijk over doen, het vraagt nu eenmaal karakter en discipline om deze gewoonte erin te krijgen. Begin met 1 keer per week dit te proberen en zo kan je opbouwen… Merk je dat je liever ’s avonds sport? Elk zijn voorkeur natuurlijk!
Mijn huidige wekkers, ik wissel die vaak eens af 😉

Fyi, de foto is van Fort07

  • Helle op instagram

318

You don’t get what you wish for, you get what you work for! ✨YES- het is weekend, dus dat betekent.. duurtrainingen 😄! Morgen een duurloop en zondag op de fiets voor mij! Heb jij leuke (sport)plannen?🙋🏼‍♀️ . . #hardlopen #marathontraining #stravarun #goldenhour #runner #ikloophard

229

Meer lopen, meer eten.. 🤷🏼‍♀️ Maar you know me, ik hou het gezond! Zoals deze havermoutcrumble van appel en speculaaskruiden. Oh YUM! Receptje staat op de blog 🙆🏼‍♀️👩🏼‍🍳 . . #crumble #gezonderecepten #apple #applecrumble #gezond #fitfood #hardlopen

416

BREEK DE WEEK 🙆🏼‍♀️ Met een recovery loopje bijvoorbeeld? Ik liep deze 6km deze ochtend niet alleen, maar met mijn zus en een vriendin @sienveldbloempje Met 3 tegen de wind 🤷🏼‍♀️! Ging je ook sporten tegen de elementen vandaag? . . #hardlopen #recovery #marathontraining #stravarun #laufen #courir #runner #marathon

377

Wind 1- Helle 0 🤷🏼‍♀️ Want tegen de wind win je nooit... Maar ik ging er gewoon door 🌪🌧! In deze training liep ik 20’ intensief tegenwind en 20’ intensief wind mee 🙌🏻 (altijd leuker met wind mee terug vind ik) . . #roadtorotterdam #hardlopen #stravarun #ikloophard #courir #marathontraining

321

Lacing up for a new training week 🙌🏻! Hoe kies je de juiste loopschoenen? 🙉 Ik deel mijn tips in een nieuwe blog. Ik wissel sowieso graag af en mijn nieuwe van @all4runningstore lopen alvast super lekkerrrr 😁! Vind jij het soms lastig kiezen uit het grote aanbod? Wat is voor jou de beslissende factor? . . #mondaymotivation #runningshoes #ikloophard #runner #marathontraining #asics #roadtorotterdam

395

New distance, new shoes! De kop is eraf, mijn eerste duurloop van de marathontraining is een feit! Meteen mijn nieuwe schoenen van @all4runningstore getest- en goedgekeurd! Training voelen ook al minder moeizaam, dus alleen maar blije gezichten dit weekend 😁🙏🏻 . . #hardlopen #stravarun #marathontraining #roadtorotterdam #swimbikerun

179

Grab life by the (veggie)balls 😄 Omdat het niet altijd moeilijk moet zijn, een simpele veggie lunch- so damn delicious! Receptje komt (snel) op de blog. Who’s hungryyy?😋 . . #veggie #salad #gezond #gezonderecepten #vegan #hummus #lunch #fitfood

306

Hold on tight for the WEEKEND! Morgen een duurloop en zondag een duurtraining op de fiets: alleen maar mooie vooruitzichten dus 😍! Ik zette de toon vandaag alvast: terug voor de eerste keer op de rollen 🚴🏼‍♀️en een pittige krachttraining erna. 🏋🏼‍♀️. Wat zijn jouw weekendplannen? . . #hardlopen #marathontraining #stravarun #running #ikloophard #trackandfield

  • Mijn nieuwste posts

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.