2020 en mijn road to marathon

Naar mijn gevoel heeft de tijd nu al een paar maanden stil gestaan. 2020 was bij uitstek het vreemdste jaar ooit en ik denk dat iedereen dit wel kan beamen. Ook op sportvlak zijn het onzekere tijden. Mijn wedstrijden werden alvast 1 voor 1 afgelast en hoewel alles terug op gang komt blijft het wat onzeker.

Ik heb het moeilijker gehad dan ik zou willen. Op zich had/heb ik wel motivatie om te sporten, omdat ik het gewoon zo graag doe, maar ik mis de rush van een wedstrijd veel meer dan ik gedacht had. Je werkt ergens naartoe en de ontlading die je voelt achteraf is onbetaalbaar…

Wat zijn mijn plannen nu?

De marathon van Rotterdam op 5/04 werd afgelast en verplaatst naar 25/10/2020. Of die al dan niet doorgaat is nog steeds onzeker, dus ik heb beslist om niet deel te nemen. Vorig jaar was ik ook al ingeschreven voor Rotterdam en toen kon ik niet deelnemen vanwege een blessure. Dit jaar afgelast door corona… Ik moet toegeven, Rotterdam, het is mijn marathon niet. Daarom heb ik beslist niet deel te nemen aan de marathon van Rotterdam 2020.

Geen marathon voor mij dit jaar?

Oh jawel, of toch, dat hoop ik… Ik heb me nl. ingeschreven voor de marathon Nice-Cannes op 9/11/2020. Even de Côte d’Azur aflopen, dat leek me wel een goed idee. Ik weet natuurlijk ook niet zeker of deze zal doorgaan, maar het is alvast een iets kleiner event, dus ik hoop van wel.

Mijn triathlons zijn ook allemaal afgelast, maar daar is ééntje van verplaatst naar 5/09, fingers crossed dat triathlon Damme doorgaat- dan kan ik toch 1 kwart triathlon meedoen dit jaar. Het plan is om voor de marathon ook nog een halve marathon te lopen, maar de vraag zal zijn welke doorgaat… Wie suggesties heeft, laat maar weten!

Hoe train ik de komende maanden?

Ik heb een tijdje stil gelegen in het lopen omwille van een blessure. Een vervelende overbelasting in mijn linkerbeen dat precies niet weg wou. Rust was de enige optie dus dat heb ik ook gedaan. Mijn conditie kon ik gelukkig wel onderhouden door te fietsen, maar het is natuurlijk niet hetzelfde… Ik sta nu terug in de startblokken en dat is maar goed ook, want binnen 4 maanden is de marathon er al! Even terug van 0 beginnen, dus mentaal wordt dat een moeilijke.

Ik wil mezelf voornemen van nergens op te hopen, maar ik ga dat gewoon toch doen. Als ik er nu al van uitga dat de marathon niet doorgaat, train ik maar op 50% en dat heb ik de afgelopen maanden al te veel gedaan. Ik wil niet langer twijfelen, half trainen, pessimistisch denken en ontgoocheld zijn… Met een positieve mindset vlieg ik er gewoon terug in en is het niet voor dit jaar, dan zal die marathon van 2021 er een héle goede worden.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.