Garmin venu sporthorloge: review

Een sporthorloge is vaak meer dan enkel een sporthorloge en dat is bij de Garmin Venu niet anders. Wat ik daar mee bedoel? Zo’n type sporthorloge kan je eigenlijk gewoon door dragen. Ik doe zelf mijn sporthorloge nauwelijks af en vind het dan ook leuk om je volledige dag te tracken. Met de Garmin Venu heb je ineens een mooi design, dus dat is mooi meegenomen.

Functies

De Venu heeft veel features en is eigenlijk een alomvattende sporthorloge. Ik som de (voor mij) belangrijkste features even op:

  • Zwemmen, fietsen, lopen, krachttraining, cardio, roeien… (alle sporten!)
  • Hartslagmeting aan de pols (ook je ochtendpols wordt gemeten)
  • Tracking van je nachtrust
  • Calorie- en stappenteller
  • Tracking ademhaling + ademhalingsoefeningen
  • Muziek integratie (ja, ook Spotify!)
  • Een helder scherm met touchscreen

Voor wie is de Venu bestemd?

De Venu is de ideale multi-sport horloge voor beginnende tot uit de hand gelopen hobby sporters. Deze horloge heeft een goede batterij duur (ik moet hem zo om de 2 dagen opladen en je weet hoe instensief ik die gebruik ;-)) en gaat tot max. 5 dagen mee.

Design

I mean, dit is echt wel een mooie horloge. Mooie bandjes (en bovendien veel keuze om die te wisselen) en het koper rond het horloge zelf is ook erg mooi afgewerkt. De helderheid van het scherm is precies een retina scherm van een computer, super helder.

Batterij

Hoewel 5 dagen max. een goede batterijduur is, kan het bij intensieve trainingsweken wel zijn dat je die meer moet opladen. Als je fietsritten van 4u of meer gaat doen, zal je dus meer moeten opladen… Een volledige Ironman finishen zal bv. ook met deze horloge niet gaan. De reden daarvoor is ook het heldere touchscreen scherm, dat redelijk wat batterij opneemt. Het oogt mooi, maar heeft dus ook enkele nadelen daardoor.

Mijn conclusie

Prijs/kwaliteit is deze horloge top! Een multisporthorloge met een goede batterij, correcte gps tracking en muziek integratie. Bovendien naar mijn mening een erg mooi model, dus kan je die zeker doordragen. Ik gebruikte zelf de Garmin Fenix 6s voor ik de Venu had en ik moet zeggen dat de Venu een prima aanvulling is hierop. De fenix heeft een nog sterkere batterij en ingebouwde gps en kaartenmodule bv. wat de Venu niet heeft, maar dat merk je ook aan het prijskaartje 😉.

Ben je op zoek naar een prijs/kwaliteit top horloge voor (eventueel) meerdere sporten mee te doen? Dan kan ik je de Garmin Venu dus zeker aanraden.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.