5x wat neem ik mee op de fiets

Fietsen vraagt nog net iets meer voorbereiding dan een looptraining. Je moet denken aan je materiaal, voeding en drinken. Als je écht lang gaat fietsen (lees: langer dan 2,5u) dan moet je toch zeker voldoende voeding meenemen. Een voorbereid man/vrouw is er 2 waard, dus start je fietsrit zonder zorgen en denk even na voor je vertrekt wat allemaal mee moet. Planner, die ik ben, ga ik zelf vaak de avond ervoor al even kijken of ik alles ‘in huis’ heb en klaarleggen voor een vroege fietstocht de ochtend erna.

1. Drinken

Ondenkbaar om zonder water te vertrekken met de fiets. Hoe langer de rit, hoe meer drinken: dat spreekt voor zich. Ik drink zelf bijna altijd gewoon water en geen sportdrank. Ik vul mijn suikers aan met gelletjes en dat vind ik in principe voldoende. Afhankelijk van hoe zwaar het parcours + de warmte (hoe warmer, hoe meer zouten en mineralen je verliest) ga ik één of meerdere bidons water aanvullen met deze sportdrank.

2. Eten

Altijd een gelletje extra! Ik neem tijdens het fietsen praktisch altijd gels en repen mee. Ik wissel graag af, dus meestal neem ik bij 3u fietsen bv. 1 gel en 1 reep (afhankelijk van hoe intensief ik ga trainen). Ga ik maar een uurtje fietsen? Ik heb eigenlijk altijd een gel in mijn fietstruitje zitten, want je weet maar nooit. Ikzelf, gebruik altijd deze.

3. Materiaal

Eerlijk, om snel een band te vervangen ben je bij mij niet aan het juiste adres- maar ik heb wel altijd materiaal bij. Een binnenband, pompje en lepeltjes om een band te vervangen. Als ik lek rijd, dan heb ik alvast alles bij me om aan de slag te gaan. En ja, ik heb ook al hulp gevraagd aan een complete vreemde om mijn band te vervangen, maar als je alle materiaal bij hebt- doet je mede-wielrenner dit vast en zeker met plezier!

4. Fietscomputer en horloge

Mijn horloge heb ik altijd aan (garmin Venu of Garmin Fenix)- maar ook mijn fietscomputer zit zowat vastgeplakt aan mijn stuur. Ik gebruik zelf momenteel de Wahoo Element Bolt, samen gekocht met mijn rollen. Handig voor je route te volgen, maar ook hartslag en snelheid kan je hierop zien. Ben ik verdwaald? Dan brengt mijn fietscomputer mij naar huis.

5. Kledij

Vaak start een fietsrit ‘s morgens vroeg als het nog frisser is en eindigt die tegen de middag in de volle zon. Ik krijg het zelf snel koud, dus heb ik sinds kort sleeves gekocht en doe die ‘s morgens aan. Super handig, gezien die praktisch geen plaats nemen in je fietstruitje, dus eens het opwarmt neem je die gewoon mee.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.