3x mijn motivatie trucjes om te sporten bij slecht weer

Motivatie nodig om te sporten bij slecht weer? Dat is niet meer dan begrijpelijk. Eens niet gaan lopen of fietsen omdat het slecht weer is, is dan ook geen ramp. Voel je niet slecht als je een training skipt, maar geniet met je dekentje in de zetel en train gewoon verder de dagen erna. Probeer je workout ook niet in te halen, want dan werkt je ‘geniet’ effect net averechts, maar just enjoy.

Geef jezelf 10 minuten

Als je echt geen zin hebt, vertrek dan toch met de mindset ‘ik ga het 10minuten geven en als ik dan geen zin heb stop ik’. Dit regeltje wordt ook vaak gebruikt voor als je moe bent voor een training. Voel je je na 10minuten nog steeds niet zo energiek en wil je er mee stoppen? Stop dan je training. Je hebt het geprobeerd, dus dat is voldoende effort, forceren heeft geen zin.

Bereid je voor

En dan bedoel ik niet alleen schoenen en sportkledij klaarleggen… Maak een ovenschotel, warme chocomelk of waar je zin in hebt al vooraf klaar. Bekijk het niet per se als ‘beloning’ want je verdient natuurlijk altijd een lekkere maaltijd. Maar mentaal helpt het wel onderweg om toch nog even door te zetten omdat iets fijns al op je wacht.

Voorbereiding slaat uiteraard ook op degelijk materiaal. Zorg dus dat je een goede regenjas, leuke pet en goede schoenen hebt. Dan zal je des te meer genieten onderweg en kan een druppel regen je niet meer tegenhouden.

Niet denken, maar doen!

Het klinkt misschien té simpel, maar als je de voor-en nadelen begint af te wegen, dan eindig je sowieso in de zetel. Terwijl je mentaal aan het afwegen bent of je al dan niet zou gaan sporten, doe intussen gewoon je sportkledij aan, willen of niet! Eens je je sportkledij aanhebt is de stap al zoveel kleiner… En nu ga je toch echt niet zomaar terug je pyjama aandoen, toch?

Sporten moet je natuurlijk vooral doen als je je er fijn bij voelt. Vandaar de 10-minuten regel… Als je ziek bent, weinig fut hebt of je niet goed voelt heeft het helemaal geen zin om jezelf te forceren en alsnog te sporten. Maar heb je dat extra duwtje nodig? Denk dan even aan deze tips.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.