Review: de Hoka one one carbon x

Een review van de loopschoenen, Hoka one one carbon x. De naam verklapt eigenlijk al veel over de schoen. Het carbon in de zool zorgt ervoor dat deze wedstrijdschoen, licht als lucht, je trainingen of wedstrijden een stuk vlotter laat aanvoelen.

Ik kreeg deze schoen van all4running.be, de shop waar ik sowieso al mijn loopschoenen bestel. Heel leuk om deze schoen even te testen, dus ik deel graag mijn ervaring.

Voor wie is deze schoen ideaal?

De schoen is bestemd voor de langere afstandslopers. Ideaal voor wie een lichte marathonschoen zoekt, die na 20km niet dof gaat aanvoelen. De hoka one one carbon x kan perfect ook voor kortere afstanden dienen, maar het materiaal in schoen stuwt vooral bij langere afstanden je verder door. De schoenen zijn gemaakt voor een duurzame energie teruggave.

Een schoen voor snellere lopers…

De carbon fiber plaat in de schoen, samen met de meta-rocker geometrie geven een snel gevoel tijdens het lopen. De carboon fiber plaat, gecombineerd met comfortabele demping, geven je veel snelheid en energie terug. De schoen is perfect voor snelle tempo’s, omdat die plaat je dan versterkt en verder vooruit duwt. Echter, draag ze niet voor recovery loopjes… Want dan voelt de plaat (en dus de schoen) nogal dof en stijf aan.

Je hoeft natuurlijk geen 15km/u te lopen om voordeel/nut te voelen bij deze schoenen. Maar gebruik de schoenen voor jouw snelle trainingen of wedstrijden, wat die snelheid ook mag zijn!

Mijn conclusie

De hoka one one carbon x zijn ideaal voor een (hopelijk snelle) marathon mee te lopen. Hoe langer en sneller je afstand, hoe meer deze schoen teruggeeft. Waar andere wedstrijdschoenen vaak na 20km hun vering en demping verliezen, komt deze net ‘op gang’. Ik ben fan!

Of deze schoen ook voor jou kan zijn of hoe je de juiste wedstrijdschoen kiest? Dat lees je hier.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.