Appel-gierst ontbijt

Valt het op dat het ontbijt echt mijn favoriete maaltijd van de dag is? Ik ben een ochtendmens, ochtendsporter- en ochtend-eter (if there is such a thing). Ik varieer graag met mijn ontbijt en dat heb ik de laatste maanden niet genoeg gedaan, maar met enkele tips van revive coaching ben ik er terug ingevlogen. Dit ontbijt receptje is origineel met framboos, maar ik maakte er een eigen variant van met appel.

Ingrediƫnten:

1 ovenschaal, 3 Ć  4 porties

  • 4 appels
  • 150 gram gierst
  • 250 ml amandelmelk
  • 3 eiwitten
  • 1 soeplepel speculaaskruiden (of kaneel)

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Snij de appel in stukjes en leg ze meteen in de ovenschaal. Ik schil ze en snij ze in semi grove stukjes, maar je kan ze natuurlijk fijner of dikker snijden naar wens. De melk, de eiwitten en de speculaaskruiden doe ik in een kommetje en meng je even goed door elkaar met een garde. De gierst doe je er (niet gekookt) in en nu giet je dit mengsel over de appels heen. Verdeel het goed overheen de appels en nu mag het zo’n 20 minuutjes de oven in.

Ik laat de gierst afkoelen en bewaar die in de koelkast. Ik eet er graag een schep kokosyoghurt en enkele pecannoten bij en/of nog wat aardbeien.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.