Veggie burgers met kikkererwten

Veggie burgers zelf maken? Zo moeilijk is het niet! Ik vind veggie burgers super lekker, maar vaak zijn voorgemaakte burgers niet altijd even gezond. Met ‘gezond’ bedoel ik dan vooral: dat er goede nutriënten inzitten. Het is niet omdat een burger weinig calorieën heeft, dat die daarom gezond en/of voedzaam is. Kijk dus zeker naar het label of er bv. voldoende eiwitten in zitten. Als je je veggie burger zelf maakt, dan heb je dit probleem natuurlijk niet en weet je zelf perfect wat erin zit.

Ingrediënten:

6 burgers, 2 personen, 30min. bereidingstijd

  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 1ei, 4 eiwitten
  • Panko paneermeel (handvol)
  • 1 soeplepel gebroken lijnzaad

Bereidingswijze:

Laat de kikkerwten uitlekken en doe ze door de cutter (of blender of mix ze met een staafmixer). Doe het ei, de eiwitten, het panko paneermeel en het lijnzaad erdoorheen. Roer het samen tot het een mooi geheel is. Het is normaal dat het een relatief ‘slap’ deegje is. Verhit een pan (liefst een anti-kleefpan) met wat olijfolie en leg er enkele hoopjes van het deeg op. Laat even bakken, neem een spatel en draai ze om. Leg ze erna op een rooster en bak 1 voor 1. Smakelijk!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.