Appel strudel met havermout

Appel strudel als ontbijt of gezond tussendoortje? Met deze versie kan het. De havermout zorgt ervoor dat je langer verzadigd bent en met een extra portie yoghurt erbij ook een bron van eiwitten. Ik vind het lekker om de appel strudel warm te eten maar koud kan ook perfect. Je kan dit ontbijt/tussendoortje ook makkelijk meenemen naar je werk. Als je een on-the-go ontbijt zoekt is dit ideaal.

Ingrediënten:

2 à 3 porties, 20min. bereidingstijd

  • 120 gram havermout (best fijne vlokken)
  • 4 appels
  • 150 gram yoghurt (ik gebruik Alpro ongezoet, plantaardig alternatief voor yoghurt)
  • 2 eetlepels agave siroop
  • 100ml amandelmelk (of water)
  • 1 eetlepel speculaaskruiden

Bereidingswijze:

Neem een mengkom en meng de havermout, honing, yoghurt, amandelmelk door elkaar. Verwarm de oven al voor op 180 graden en maak een deeg van dit mengsel. Neem een ovenplaat met een vel bakpapier en smeer hier het deeg over uit. De appels mag je schillen en raspen met de speculaaskruiden. Je kan de appels ook in de cutter fijn malen maar hou er rekening mee dat het dan eerder ‘mousse’ wordt. Verdeel de appels over je deeg en plooi het bakpapier over zodat je een mooie rol krijgt. Laat het 25min. bakken in de oven, afkoelen en erna kan je nog wat extra yoghurt toevoegen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.