Perencake

Cake met peren, yoghurt en kaneel. Een echt herfstrecept, als het perenseizoen in volle glorie is. Het heeft wat mee van broodpudding qua textuur. Lekker bij een potje koffie of als dessert met een bolletje ijs. Maar voor mijn part kan dit ook prima als ontbijt of tussendoor. Post-workout past deze perencake ook prima als herstel, maar dan met een goeie portie kwark erbij. Kan ook lactosevrij, als je soja yoghurt met een schep proteïne poeder gebruikt. Ik kan deze aanraden.

Ingrediënten:

30min. bereidingstijd, 1 cake van 25cm diameter of standaard cakevorm

  • 160 gram boekweitbloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 3 eieren
  • 4 peren (rijp)
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels kaneel suiker (als je dit niet hebt kan je ook een extra lepel honing gebruiken)

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 180 graden en vet je cakevorm in met kokosolie. Neem een mengkom en klop hier de eieren, honing en (gesmolten) kokosolie luchtig op. Weeg de bloem af en voeg die toe aan het mengsel, samen met het bakpoeder en de kaneel. Schil 3 peren en snij in stukjes, voeg de stukjes toe aan het deeg en roer ze er voorzichtig doorheen. Giet dit deeg op je bakvorm. Schil en snij nog 1 peer in fijne reepjes, als decoratie er bovenop. Laat de cake 45min bakken in de oven (doe even een steekproef met een mesje, plakt het deeg er niet meer aan als je prikt dan is de cake klaar) en klaar is kees!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.