Bananenbrood met blauwe bessen

Bananenbrood met blauwe bessen, één van de lekkerste bananenbrood receptjes als je ’t mij vraagt. De mix van kokosmeel en havermeel en alpro vanille maken het lekker luchtig. Bananenbrood kan je makkelijk invriezen en blijft zo’n 5 dagen goed (best bewaren op een koude plaats, of in de koelkast). Ideaal om vooraf te maken en te bewaren als ontbijt, tussendoor, of voor een workout. De bananen zorgen voor een natuurlijke bron van suikers en energie. De blauwe bessen geven het een special touch en door de alpro vanille krijgt het een banaan-vanille achtige smaak. Worth the try!

Ingrediënten:

1 broodje, 20min bereidingstijd

  • 3 rijpe bananen
  • 4 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram kokosmeel
  • 150 gram havermeel
  • 100 gram alpro vanille
  • 150 gram blauwe bessen

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Neem een bakvorm en bekleed die met een vel bakpapier of smeer in met kokosolie. Neem een mengkom en doe er de bananen en 4 eieren in, mix tot een glad geheel. Meng alle droge ingrediënten ook door je eieren en banaan met een garde zodat er geen klonters in je deeg zitten. Doe de alpro vanille erdoorheen en de helft van de blauwe bessen. Eens het deeg in je bakvorm ligt strooi je de overige blauwe bessen erover heen. Bak het broodje op 180 graden, zo’n 50 minuten en dan is het klaar. Smakelijk!

2 gedachten over “Bananenbrood met blauwe bessen”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.