Je hebt niet veel tijd, maar wel veel zin om lekker te eten? Dan is deze snelle pasta ideaal. Als ik een tip mag geven, maak het recept ineens voor het dubbel aantal personen waarvoor je kookt. Zo heb je potjes om mee te nemen naar je werk, of een schotel klaar staan ’s avonds na het sporten. Ik eet niet heel veel vlees, maar als ik vlees eet kies ik vaak voor kip. In dit recept kan je dus ook perfect kippengehakt balletjes gebruiken, maar het lamsgehakt geeft het wel een special touch.
Ingrediƫnten:
4 personen, 20min bereidingstijd
- 500 gram lamsgehakt
- 250 gram aperitief tomaatjes
- 1 courgette
- 50 gram pijnboompitten
- 400 gram pasta ongekookt (farfalle)
- 200 gram feta kaas
- 50 gram rode pesto
- Soeplepel olijfolie
- Optioneel: verse basilicum
Bereidingswijze:
Neem een kom met water en breng het aan de kook om je pasta in te koken. Beter een te grote kom dan een te kleine. Terwijl het water (en later de pasta) neem je je lamsgehakt en draai je het in balletjes. Je kan dit natuurlijk zelf helemaal kiezen, wil je grote/kleine of hele kleine stukjes gehakt dat kan allemaal. Kruid je lamgsgehakt goed af met peper en zout. Bak de balletjes in een pan op een laag vuur, best met een deksel over de pot. Laat zo’n 15min rustig bakken/gaar worden.
Neem een pannetje en stoof de courgette hier heel kort in aan. Snij je courgette in fijne stukjes en bak ongeveer 5min in een beetje olijfolie. Snij de aperitief tomaatjes in 2 of kleinere stukjes.
Eens de pasta gekookt is giet je ze af in een vergiet. Giet een scheut olijfolie in je pot, laat de pasta 1min in het vergiet en doe de pasta dan terug in de pot met de olijfolie. Roer goed om. Nu mag je alle ingrediƫnten die je net klaarmaakte in de pot bij je pasta (de courgette, tomaatjes, balletjes) doen. De basilicum kan je fijn snijden en de feta verbrokkel ik het liefste met mijn handen. De pijnboompitjes rooster ik heel even onder grill, maar dat hoeft niet. De pesto roer je erdoorheen en kruid je pasta nog af met zout en peper naar wens.
Smakelijk!