Cheesecake die je niet moet bakken met chocolademousse en een laagje vanille. Dit taartje is makkelijk te maken en snel klaar. Gezond zondigen met deze, want met een bodem van havermout & noten en een vulling van plantaardige chocomousse en alpro vanille is dit taartje toch ook niet helemaal ongezond. Je kan de cheesecake maken als dessert maar is ook de perfecte aanvulling bij een brunch. Je hoeft zelf geen gelegenheid te hebben, een stukje als ontbijt met wat fruit en/of proteïne yoghurt kan perfect.
Ingrediënten:
2 taartjes (diameter 10cm) of 1 grote (diameter 20cm)
- 4 Alpro chocomousse potjes
- 150 Alpro vanille
- 1 zakje agar-agar
- 70 gram havermout
- 50 gram pecannoten
- 1 theelepel grof zeezout
- 1 eetlepel kokosolie
- 3 grote dadels (ontpit)
Bereidingswijze:
Neem een springvorm en leg er een vel bakpapier op, of vet in met kokosolie. Doe de havermout, peccannoten, zeezout, dadels & kokosolie in een cutter en maal fijn. Druk het goed aan (best met je handen) in de springvorm en steek de springvorm in de koelkast.
Neem een kom en doe de chocomousse hierin en verwarm op een zacht vuurtje. De agar agar moet je in een klein potje water oplossen en dan bij de chocomousse toevoegen. Laat het opwarmen maar niet volledig koken. Giet dan de chocomousse over de springvorm en zet terug in de koelkast. Je laat het best minimum een halfuur opstijven voor je de 2e laag maakt. Voor de 2e laag hanteer je hetzelfde principe als bij de chocomousse; verwarm de alpro vanille en doe er 1/2 zakje agar agar bij, laat verwarmen en giet het over de springvorm (dus over je eerste laag met chocomousse). Laat de taart(jes) nu minimum 1,5u opstijven in de koelkast.
Smakelijk!