Bananenbrood met cacao nibs (en kokos)

Bananenbrood, een classic die bij menig duursporter regelmatig op het menu staat. Telkens ik rijpe bananen liggen heb, gaat er een belletje rinkelen en dat was deze keer niet anders… Ik maakte een variant met cacao nibs en kokos- een lekkere combo die aan jouw (en mijn) chocolade cravings toegeven. Cacao nibs zijn zodanig puur, dat ze in kleine dosis al heel veel smaak afgeven. Niet getreurd dus, dit bananenbrood is nog steeds gezond! Het ideale ontbijt of als tussendoortje: take your pick.

Ingrediƫnten:

1 broodje, 20min. bereidingstijd

  • 3 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 100ml amandelmelk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 40 gram amandelmeel
  • 50 gram havermout
  • 30 gram geraspte kokos
  • 50 gram cacaonibs
  • 15 gram walnoten (voor afwerking)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak (of mix) de bananen met de dadels, melk en de eieren in een kom. Voeg de bloem, het amandelmeel en de havermout eraan toe. Meng goed zodat er geen klonters meer in je deeg zitten. Nu mogen het bakpoeder, de kokos en de cacaonibs er ook bij. Meng deze doorheen je deeg. Leg een vel bakpapier over je vorm, zodat het deeg er niet blijft aanplakken. Giet nu het deeg in de vorm. Verdeel wat walnoten er overheen.. Als je geen walnoten hebt kan het gerust zonder, of met amandelnootjes. Laat in de oven voor zo’n 35 minuten en prik met een mesje om te weten of het klaar is. Eens afgekoeld, kan je het ook in stukken verdelen en invriezen. Smakelijk!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.