Cheesecake recept met frambozen (no-bake)

Cheesecake met frambozen met een bodem van havermout en een lichte chocolade toets. Deze cheesecake is best wel gezond en zit vol eiwitten. Op een zware trainingsdag heb je zeker een (groot) stuk verdiend, of gewoonweg als tussendoortje door de week. Ik eet deze cheesecake zelf vaak als ontbijt- because why the hell not? Wat ik vaak doe, is de cheesecake in 4 stukken invriezen- dus dat is ook perfect mogelijk!

Ingrediënten:

1 taart, springvorm 24 cm, 30min. bereidingstijd

De bodem:

  • 100 gram gemengde noten (ik gebruikte cashes, amandelen, walnoten)
  • 65 gram havermout
  • 15 gram cacao
  • 20 gram olie (ik gebruikte walnoot-olie, kokosolie kan ook)
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • Snufje zout

De vulling:

Laag 1:

  • 1000 gram kwark of yoghurt (ik gebruikte Alpro kokos)
  • 7 gelatine blaadjes
  • 50 gram frambozen (diepvries)
  • 60 gram eiwitpoeder (ik gebruik vanille van Innerme)

Laag 2:

  • 200 gram frambozen (diepvries)
  • 2 gelatine blaadjes
  • 1 eetlepel agave siroop

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten van de bodem samen in een cutter en mix het fijn. Is het te droog? doe er een druppeltje water in. Is het te ‘nat’? Dan kan je er nog wat havermout aan toevoegen. Leg een vel bakpapier over je springvorm, zodat je de bodem van je cheesecake niet aan de vorm blijft plakken. Verdeel het mengsel, best gewoon met je handen. Druk goed aan en laat de vorm rusten in de koelkast.

Voor laag 1 van de vulling, mag je alle yoghurt in een kom doen en op een heel licht vuurtje zetten (het mag zeker niet koken). Doe de gelatineblaadjes in een kommetje lauw water en laat ze even zacht worden. Doe ondertussen de frambozen in de yoghurt en mix het geheel. De gelatineblaadjes mag je uitknijpen en in de pot met yoghurt doen. Klop rustig met een garde zodat de gelatine doorheen de yoghurt gemengd is. Giet het mengsel over je springvorm en zet terug in de koelkast. Laag 1 laat je best minimum 2,5 uur opstijven.

Voor laag 2 doe je de frambozen (diepvries) in een kommetje op een zacht vuur. De agave siroop mag erbij en ondertussen laat je opnieuw de gelatine blaadjes zacht worden in lauw water. Doe de gelatine blaadjes erbij en mix het geheel zodat er geen brokjes framboos meer overblijven. Haal je springvorm opnieuw uit de koelkast en giet laag 2 eroverheen.

1 gedachte over “Cheesecake recept met frambozen (no-bake)”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.