Cheesecake recept met frambozen (no-bake)

Cheesecake met frambozen met een bodem van havermout en een lichte chocolade toets. Deze cheesecake is best wel gezond en zit vol eiwitten. Op een zware trainingsdag heb je zeker een (groot) stuk verdiend, of gewoonweg als tussendoortje door de week. Ik eet deze cheesecake zelf vaak als ontbijt- because why the hell not? Wat ik vaak doe, is de cheesecake in 4 stukken invriezen- dus dat is ook perfect mogelijk!

IngrediΓ«nten:

1 taart, springvorm 24 cm, 30min. bereidingstijd

De bodem:

 • 100 gram gemengde noten (ik gebruikte cashes, amandelen, walnoten)
 • 65 gram havermout
 • 15 gram cacao
 • 20 gram olie (ik gebruikte walnoot-olie, kokosolie kan ook)
 • 2 eetlepels ahornsiroop
 • Snufje zout

De vulling:

Laag 1:

 • 1000 gram kwark of yoghurt (ik gebruikte Alpro kokos)
 • 7 gelatine blaadjes
 • 50 gram frambozen (diepvries)
 • 60 gram eiwitpoeder (ik gebruik vanille van Innerme)

Laag 2:

 • 200 gram frambozen (diepvries)
 • 2 gelatine blaadjes
 • 1 eetlepel agave siroop

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediΓ«nten van de bodem samen in een cutter en mix het fijn. Is het te droog? doe er een druppeltje water in. Is het te ‘nat’? Dan kan je er nog wat havermout aan toevoegen. Leg een vel bakpapier over je springvorm, zodat je de bodem van je cheesecake niet aan de vorm blijft plakken. Verdeel het mengsel, best gewoon met je handen. Druk goed aan en laat de vorm rusten in de koelkast.

Voor laag 1 van de vulling, mag je alle yoghurt in een kom doen en op een heel licht vuurtje zetten (het mag zeker niet koken). Doe de gelatineblaadjes in een kommetje lauw water en laat ze even zacht worden. Doe ondertussen de frambozen in de yoghurt en mix het geheel. De gelatineblaadjes mag je uitknijpen en in de pot met yoghurt doen. Klop rustig met een garde zodat de gelatine doorheen de yoghurt gemengd is. Giet het mengsel over je springvorm en zet terug in de koelkast. Laag 1 laat je best minimum 2,5 uur opstijven.

Voor laag 2 doe je de frambozen (diepvries) in een kommetje op een zacht vuur. De agave siroop mag erbij en ondertussen laat je opnieuw de gelatine blaadjes zacht worden in lauw water. Doe de gelatine blaadjes erbij en mix het geheel zodat er geen brokjes framboos meer overblijven. Haal je springvorm opnieuw uit de koelkast en giet laag 2 eroverheen.

 • Helle op instagram

121

May your weekend be full of chocolate 🍫🀀! CACAO proteΓ―n bowl: er staat een nieuw ontbijt receptje online, ideaal om dit weekend eens te proberen? Deze bowl is heel snel klaar en ga ik morgenochtend sowieso nog eens eten 🀭! Verder ga ik morgen fietsen (op de rollen) en naar de pilates (much needed πŸ§˜πŸΌβ€β™€οΈ!) Heb jij leuke weekendplannen? #plantbased #organic #chocolate #ontbijt #gezond #gezonderecepten

373

Snow, rain, cold... πŸŒ¨β„οΈ But hey, skin is waterproof- right? 😏 Vreemd genoeg heb ik van deze training alsnog erg genoten! Ik voelde me licht, ondanks de smeltende sneeuw die in mijn schoenen en kleren zat πŸ€ͺ! Welke training had jij vandaag? De ❄️ kunnen trotseren? πŸ“· @inesnoeck . . #hardlopen #stravarun #marathontraining #swimbikerun #trackgirls #courir #laufen

389

Met een top-timing tussen de 🌨 door, liep ik terug mijn eerste km’s na zondag! Toch terug even wennen aan de kou & wind πŸŒͺπŸ™‰! Een kort rondje, en daarnet nog even los op de rollen πŸš΄πŸΌβ€β™€οΈ (kan zo deugd doen)! . . #hardlopen #stravarun #marathontraining #triathlete #courir #laufen

426

Expect the unexpected πŸ…- Waarom dit een betere 1/2 marathon was dan verwacht? Dat leg ik uit in een nieuwe blog! Met nog 6 weken tot @marathonrotterdam geef ik ook even een update over mijn trainingsplannen. Vandaag zwom ik een dikke 2km (yay πŸ’™) + deed ik een kracht training. Nog iemand gesport op deze 🌧dinsdag? . . #hardlopen #halfmarathon #marathontraining #laufen #medal #courir #napels #italy #runner #stravarun

335

My legs need to rest, but my heart is still running πŸ’™ @napolirunning De 1/2 marathon van gisteren hebben mijn benen alvast goed verteerd πŸ‘ŒπŸ», de 2e πŸ• daarentegen was er net iets te veel aan πŸ™Š. Gelukkig maar, want @marathonrotterdam komt ZO dichtbij 😱 Morgen schrijf ik in een nieuwe blog mijn trainingsplannen voor de komende weken! Nu nog even losfietsen... πŸ€—πŸš΄πŸ» . . #hardlopen #mondaymotivation #medalmonday #napoli #courir #stravarun #marathontraining #laufen

634

BAM πŸ”₯ 1:26:57 en met de eerste medaille van 2020 een nieuw PR op de @napolirunning halve marathon! Als 16e vrouw gefinisht, deze had ik niet zien aankomen πŸ™‰πŸ˜. Ik voelde dat de benen (nΓ²g) meer wilden dan mijn conditie vandaag aankon, dus deze was LASTIG πŸ‘…! En nu.. πŸ•πŸ•πŸ•πŸ…πŸ…πŸ… . . #hardlopen #stravarun #halfmarathon #marathontraining #napoli #courir #laufen #sundayrunday #runner

398

Low low low low 🎢✌🏻 = my heart rate during this recovery run πŸ€ͺ! Een recup loopje heel erg rustig zoals het hoort. Het kriebelt naar meer, maar ook deze soort trainingen zijn essentieel πŸ‘ŒπŸ» Ben ik de enige die het lastig vindt om zich in te houden tijdens zo’n trainingen? πŸ™Š . . #hardlopen #stravarun #recovery #marathontraining #courir #laufen #runner #swimbikerun

429

To stretch or not to stretch? πŸ€·πŸΌβ€β™€οΈ En vooral ook, wanneer stretch je dan best? Ik schreef er een nieuw artikel over, link in bio! Vandaag ging ik na het losfietsen op de rollen, aquajogging Γ©n krachtoefeningen ook nog stretchen (day well spent dus πŸ™‰) Wie zit nog in team stretchen? πŸ™‹πŸΌβ€β™€οΈ . πŸ“· @inesnoeck . #hardlopen #marathontraining #laufen #stretching #swimbikerun #courir #stravarun

 • Mijn nieuwste posts

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.