Vegan wafels van kikkerwertenmeel

Vegan wafels (dus zonder ei) gemaakt van kikkererwtenmeel. Het is niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar kikkerewten in pannenkoeken of wafels zijn super lekker. Je kan dit meel gewoon in de supermarkt kopen en het is niet duur. Eénmalig aankoopje, maar het is het waard.

Ingrediënten:

4 grote wafels, 30min. bereidingstijd

  • 100 gram kikkerwtenmeel
  • 20 gram havermout
  • 40 gram ahornsiroop
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • 1 theelepel azijn (ik gebruik appelazijn)
  • 2 eetlepels plantaardige olie (ik gebruik kokosolie)
  • 150 gram plantaardige melk (ik gebruik amandelmelk)

Bereidingswijze:

Neem een mengkom en zeef het kikkerwtenmeel erdoor. Je kan het meel er ook gewoon indoen en de brokjes eruit halen met je handen.. Maar doe dit vooraf, want anders gaan er klonters in je wafels zitten. Doe de havermout, het lijnzaad en het bakpoeder erbij en maak een kuiltje. Giet nu de ahornsiroop en olie erdoor en meng het geheel. Het theelepeltje azijn mag er ook in.

Smeer je wafelijzer in met kokosolie. Nu kan je de wafels 1 voor 1 bakken, laat ze telkens rusten op een rooster, zodat de condensatie van onderuit de wafels weg kan. (Leg je ze meteen op een bord, wordt de onderkant nat)

Tip: werk af met cacaonibs, rijpe banaan en een scheutje ahornolie!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.