Bananenbrood met pompoen

Als ontbijt, tussendoortje, voor een workout… Dit bananenbrood recept is suikervrij en glutenvrij en zou ik wel de hele dag door kunnen eten 😝. De bananen maken het bananenbrood zoet genoeg dus hoeft er geen extra suiker of honing bij. In dit bananenbrood recept heb ik er pompoen bij gedaan, wat zorgt voor een smeuïge textuur. Ik eet het zelf liefst vòòr een lange duurloop met pindakaas en confituur (peanut butter jelly fans anyone?) .Maar je kan dit bananenbrood ook perfect puur natuur eten of met een andere spread… Je basis broodje is sowieso gezond, je kiest zelf wat je er verder mee aanvangt! Het leuke is het perfect in de diepvries mag. Je kan dus 1 broodje bakken, verdelen in plakjes en per portie invriezen.

Bananenbrood met pompoen
Love in your tummy…


Benodigdheden

4 personen/porties, 30 min. bereidingstijd

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • Scheutje amandelmelk
  • Snuf zout
  • Speculaaskruiden (1 soeplepel)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 150 gram pompoen (gekookt/uit de oven)
  • 50 gram havermout
  • 100 gram boekweit bloem
  • 50 gram pecannoten
  • 50 gram amandelstiften

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180 graden. Mix de pompoen, eieren, banaan en de melk. Let op, het is echt belangrijk dat je bananen super super rijp zijn… De pel mag écht bruin zijn. Heb je geen amandelmelk? No worries, de melk is vervangbaar door elke andere soort… Maar ik vind het persoonlijk best met amandelmelk, cashew melk of kokosmelk. Voeg de droge ingrediënten toe en meng tot een mooi geheel. Voeg een deeltje van de noten toe aan het beslag. Het lekkerste is als je de noten op voorhand even roostert, dan geven ze nog meer smaak in het bananenbrood. Kies dan een vorm om je beslag in te gieten, ik gebruik meestal een broodvorm van 25 cm lang ongeveer. Het kan gerust ook in een brownie vorm of in een taartvorm, maar dan mag het iets vroeger uit de oven. Hoe hoger je deeg komt, hoe langer het in de oven moet. Leg er een vel bakpapier op zodat je deeg niet aan de vorm blijft plakken. Laat het 40min. in de oven bakken op 180 graden. Prik even met een breinaald of een fijn mesje, blijft het deeg er niet aan plakken? Dan is het klaar. Ik hou ervan als het nog wat nes is, maar je kan het natuurlijk iets langer in de oven steken als je het liever goed doorbakken hebt.

Super rijpe bananen, ideaal voor bananenbrood
Deze bananen zijn nét rijp genoeg voor bananenbrood.

Tip: als je de dag erna je bananenbrood weer bovenhaalt is het lekker als je het even roostert onder de grill in de oven of in de broodrooster. Smakelijk 😍!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.