Spinazie pannenkoeken

Gezonde pannenkoeken– yes ze bestaan. Meer nog, ik eet ze praktisch elke ochtend. Je kan oneindig variëren met pannenkoeken, super makkelijk om verschillende versies te maken eens je de basics kent. Mijn favorieten zijn: pompoen (speculaaskruiden), rode bieten of deze spinazie pannenkoekjes. Het leuke aan deze pannenkoekjes is dat er veel eiwitten in zitten, maar ze toch lekker zoet smaken door de banaan. Ideaal om te eten voor een duurloop, workout of gewoon een drukke werkdag! Geen honger gegarandeerd tot je lunch..Met dit ontbijt ben je wel even zoet *(get it? 😜).

Spinazie pannenkoeken met banaan

Benodigdheden:

2 personen, bereidingstijd: 30min

  • 100 gram verse jonge spinazie
  • 1 rijpe banaan
  • Amandelmelk (100ml)
  • 1 ei, 3 eiwitten
  • 100 gram Boekweitbloem
  • 50 gram Havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Kokosolie

Bereidingswijze:

Doe de eieren, spinazie en banaan in een kom en mix tot een glad geheel. Giet de melk erbij terwijl je aan het mixen bent en meng het tot het een mooi lichtgroen geheel is. Voeg nu de bloem, het bakpoeder en de havermout eraan toe en meng opnieuw tot een mooi geheel. Ondertussen kan je een klein klontje kokosolie laten smelten in een pannetje. Je kan het ook met andere olie bakken, maar best met ‘geurloze’ of smaakloze olie. Gebruik zeker geen olijfolie, die gaat smaak afgeven aan je pannenkoeken… Walnoot-, sesam- of rijstolie zijn ook goede alternatieven als je geen kokosolie in huis hebt.

Bak telkens een kant voor zo’n 2-tal minuten op een zacht vuurtje en draai dan de pannenkoek om. Herhaal dit uiteraard tot je volledige deeg op is, laat de pannenkoekjes die klaar zijn op een rooster rusten zodat het vocht eruit kan. Leg ze dus zeker niet meteen op een bord of ze worden terug vochtig en ‘doughy’. Ik eet ze steeds met confituur, pindakaas (of beide), cashewpasta… Je kan er ook een scheut agavesiroop overgieten als je graag zoet eet, of wat honing eroverheen smeren. Zo, dan heb je een eiwitrijk ontbijt dat toch zoet smaakt- heeeeeeeerlijk.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.