Broccoli, een heerlijke groente bomvol vitaminen en mineralen! Maar dat moet ik jullie natuurlijk niet vertellen. Ik vind broccoli persoonlijk ook erg leuk van textuur als die niet volledig gekookt is, vandaar dit broccoli couscous receptje. Je kan dit heel gemakkelijk in het weekend maken om mee te nemen als lunch naar het werk, of in te vriezen voor meerdere porties. Als ik een brunch maak, tover ik dit receptje ook vaak op tafel. Altijd een winner, makkelijk op voorhand te maken en écht niet veel werk- I promise!
Benodigheden:
2 personen- 30min bereidingstijd
- 1 broccoli
- 50 gram Veenbessen (gedroogd)
- 50 gram amandelen
- Sesamzaadjes
- Yoghurt
- Mayonaise
- Bieslook
Bereidingswijze:
Snijd de roosjes van de broccolistelen, doe ze in een blender en mix tot fijne kruimels. Ik bak de broccoli héél kort even in een grote pan op hoog vuur, met een scheutje water erbij. Je kan de broccoli ook gewoon rauw laten, maar dat verteert net iets moeilijker. Breng op smaak met peper en zout. Laat nu even afkoelen. Ondertussen kan je het sausje maken. Daarvoor meng ik gewoon wat yoghurt (2/3) met mayonaise (1/3) en kruid ik met peper en zout. Je kan er eventueel wat bieslook door knippen (vers) voor een extra touch. Nu kan je de amandelen fijn malen en even grillen/bakken in de pan (zonder olie). Kruid ook de amandelen af met grof zout. Tip, ik koop deze amandelen, dan hoef je ze niet meer te grillen/kruiden. Nu mag je gewoon alles in een grote kom doen en door elkaar mengen (de broccoli, veenbessen, amandelen, sesamzaadjes). De dressing kan je zelf toevoegen naar smaak. Dit is uiteraard een ‘bijgerecht’- als ik dit eet als hoofdmaaltijd doe ik er nog wat gebakken scampi’s doorheen of een gepocheerd eitje. Smakelijk!