Verse zalm met asperges en wasabi mayonaise

APRILVis… Get it? πŸ˜‰: Boordevol omega3 en goeie vetten. Maar eet jij voldoende vis? Ik probeer toch wekelijks minimum 1 maal vis te eten, maar dat lukt me niet altijd. Nochtans, verse vis is zΓ² lekker en gezond. Vaak denken we bij vis aan traditionele gerechten (fish-sticks met puree anyone?) maar er valt ook zo veel meer mee te doen. Het is misschien heel logisch, maar als ik vis koop, dan wil ik die zo vers mogelijk… Ik probeer dus altijd vis te kopen en de dag zelf nog te bakken (hoewel een extra dagje in de koelkast natuurlijk geen kwaad kan). Voor de gelegenheid van 1 april kreeg ik de kans om samen te werken met Colruyt, lucky me- zo had ik meteen alle verse ingrediΓ«nten in huis. De producten van Boni zijn niet alleen goed geprijsd, maar ook nog eens lekker: win-win dus. Geloof mij, je smaakt wel degelijk het verschil duus koop duurzame kwaliteitsvis! I love sausjes… 😏maar vaak is dat maar een vettig boeltje… Let op, een beetje vetten kunnen natuurlijk geen kwaad! Maar omdat je een extra grote ‘kwak’ mayonaise op je bord zou kunnen doen, maakte ik wel een gezonde variant van wasabi mayonaise!

Benodigdheden:

2 personen, bereidingstijd: 25min.

  • 300 Γ  400 gram verse zalm
  • Veldsla
  • Groene asperges
  • Preischeuten
  • 400 gram Gekookte bruine linzen
  • Magere yoghurt (100 gram)
  • Wasabi
  • Mayonaise

Bereidingswijze:

Gezien groene asperges nog even mogen sudderen, bak ik deze eerst in een scheutje kokosolie. Snij de punten eraf en bak ze in de pan (toch een dikke 10 minuten, naar een kwartier). Goed kruiden met peper en zout. Ondertussen kan je de wasabi mayonaise maken. Meng 2/3 yoghurt en 1/3 mayonaise met een soeplepel wasabi. Afhankelijk van hoe straf je de wasabi wil doorsmaken kan je er nog een schepje bijdoen. Kruid dit af met wat zout (geen peper, de wasabi maakt het al straf genoeg) en dat is dan ook alweer ready. De veldsla en de linzen kan je op een bordje dresseren. Ondertussen zijn je asperges klaar en kan je wat laten afkoelen (ik eet dit slaatje lauw). Ik hou ervan als zalm bijna niet doorbakken is, dus bak ik hem in een (heel) warme pan aan beide kanten slechts 30 seconden. De asperges mogen op de veldsla + linzen en nu kan je de zalm er ook op dresseren. Een soeplepel wasabi eroverheen en you’re ready.

Smakelijk!

Linzen zijn er in alle kleuren, meest courante vorm zijn deze!

  • Helle op instagram

27

May your weekend be full of chocolate 🍫🀀! CACAO proteïn bowl: er staat een nieuw ontbijt receptje online, ideaal om dit weekend eens te proberen? Deze heb je in een mum van tijd in die bowl getoverd... #plantbased #organic #chocolate #ontbijt #gezond #gezonderecepten

367

Snow, rain, cold... πŸŒ¨β„οΈ But hey, skin is waterproof- right? 😏 Vreemd genoeg heb ik van deze training alsnog erg genoten! Ik voelde me licht, ondanks de smeltende sneeuw die in mijn schoenen en kleren zat πŸ€ͺ! Welke training had jij vandaag? De ❄️ kunnen trotseren? πŸ“· @inesnoeck . . #hardlopen #stravarun #marathontraining #swimbikerun #trackgirls #courir #laufen

389

Met een top-timing tussen de 🌨 door, liep ik terug mijn eerste km’s na zondag! Toch terug even wennen aan de kou & wind πŸŒͺπŸ™‰! Een kort rondje, en daarnet nog even los op de rollen πŸš΄πŸΌβ€β™€οΈ (kan zo deugd doen)! . . #hardlopen #stravarun #marathontraining #triathlete #courir #laufen

426

Expect the unexpected πŸ…- Waarom dit een betere 1/2 marathon was dan verwacht? Dat leg ik uit in een nieuwe blog! Met nog 6 weken tot @marathonrotterdam geef ik ook even een update over mijn trainingsplannen. Vandaag zwom ik een dikke 2km (yay πŸ’™) + deed ik een kracht training. Nog iemand gesport op deze 🌧dinsdag? . . #hardlopen #halfmarathon #marathontraining #laufen #medal #courir #napels #italy #runner #stravarun

335

My legs need to rest, but my heart is still running πŸ’™ @napolirunning De 1/2 marathon van gisteren hebben mijn benen alvast goed verteerd πŸ‘ŒπŸ», de 2e πŸ• daarentegen was er net iets te veel aan πŸ™Š. Gelukkig maar, want @marathonrotterdam komt ZO dichtbij 😱 Morgen schrijf ik in een nieuwe blog mijn trainingsplannen voor de komende weken! Nu nog even losfietsen... πŸ€—πŸš΄πŸ» . . #hardlopen #mondaymotivation #medalmonday #napoli #courir #stravarun #marathontraining #laufen

633

BAM πŸ”₯ 1:26:57 en met de eerste medaille van 2020 een nieuw PR op de @napolirunning halve marathon! Als 16e vrouw gefinisht, deze had ik niet zien aankomen πŸ™‰πŸ˜. Ik voelde dat de benen (nΓ²g) meer wilden dan mijn conditie vandaag aankon, dus deze was LASTIG πŸ‘…! En nu.. πŸ•πŸ•πŸ•πŸ…πŸ…πŸ… . . #hardlopen #stravarun #halfmarathon #marathontraining #napoli #courir #laufen #sundayrunday #runner

398

Low low low low 🎢✌🏻 = my heart rate during this recovery run πŸ€ͺ! Een recup loopje heel erg rustig zoals het hoort. Het kriebelt naar meer, maar ook deze soort trainingen zijn essentieel πŸ‘ŒπŸ» Ben ik de enige die het lastig vindt om zich in te houden tijdens zo’n trainingen? πŸ™Š . . #hardlopen #stravarun #recovery #marathontraining #courir #laufen #runner #swimbikerun

429

To stretch or not to stretch? πŸ€·πŸΌβ€β™€οΈ En vooral ook, wanneer stretch je dan best? Ik schreef er een nieuw artikel over, link in bio! Vandaag ging ik na het losfietsen op de rollen, aquajogging Γ©n krachtoefeningen ook nog stretchen (day well spent dus πŸ™‰) Wie zit nog in team stretchen? πŸ™‹πŸΌβ€β™€οΈ . πŸ“· @inesnoeck . #hardlopen #marathontraining #laufen #stretching #swimbikerun #courir #stravarun

  • Mijn nieuwste posts

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.