Verse zalm met asperges en wasabi mayonaise

APRILVis… Get it? 😉: Boordevol omega3 en goeie vetten. Maar eet jij voldoende vis? Ik probeer toch wekelijks minimum 1 maal vis te eten, maar dat lukt me niet altijd. Nochtans, verse vis is zò lekker en gezond. Vaak denken we bij vis aan traditionele gerechten (fish-sticks met puree anyone?) maar er valt ook zo veel meer mee te doen. Het is misschien heel logisch, maar als ik vis koop, dan wil ik die zo vers mogelijk… Ik probeer dus altijd vis te kopen en de dag zelf nog te bakken (hoewel een extra dagje in de koelkast natuurlijk geen kwaad kan). Voor de gelegenheid van 1 april kreeg ik de kans om samen te werken met Colruyt, lucky me- zo had ik meteen alle verse ingrediënten in huis. De producten van Boni zijn niet alleen goed geprijsd, maar ook nog eens lekker: win-win dus. Geloof mij, je smaakt wel degelijk het verschil duus koop duurzame kwaliteitsvis! I love sausjes… 😏maar vaak is dat maar een vettig boeltje… Let op, een beetje vetten kunnen natuurlijk geen kwaad! Maar omdat je een extra grote ‘kwak’ mayonaise op je bord zou kunnen doen, maakte ik wel een gezonde variant van wasabi mayonaise!

Benodigdheden:

2 personen, bereidingstijd: 25min.

  • 300 à 400 gram verse zalm
  • Veldsla
  • Groene asperges
  • Preischeuten
  • 400 gram Gekookte bruine linzen
  • Magere yoghurt (100 gram)
  • Wasabi
  • Mayonaise

Bereidingswijze:

Gezien groene asperges nog even mogen sudderen, bak ik deze eerst in een scheutje kokosolie. Snij de punten eraf en bak ze in de pan (toch een dikke 10 minuten, naar een kwartier). Goed kruiden met peper en zout. Ondertussen kan je de wasabi mayonaise maken. Meng 2/3 yoghurt en 1/3 mayonaise met een soeplepel wasabi. Afhankelijk van hoe straf je de wasabi wil doorsmaken kan je er nog een schepje bijdoen. Kruid dit af met wat zout (geen peper, de wasabi maakt het al straf genoeg) en dat is dan ook alweer ready. De veldsla en de linzen kan je op een bordje dresseren. Ondertussen zijn je asperges klaar en kan je wat laten afkoelen (ik eet dit slaatje lauw). Ik hou ervan als zalm bijna niet doorbakken is, dus bak ik hem in een (heel) warme pan aan beide kanten slechts 30 seconden. De asperges mogen op de veldsla + linzen en nu kan je de zalm er ook op dresseren. Een soeplepel wasabi eroverheen en you’re ready.

Smakelijk!

Linzen zijn er in alle kleuren, meest courante vorm zijn deze!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.