Verse zalm met asperges en wasabi mayonaise

APRILVis… Get it? πŸ˜‰: Boordevol omega3 en goeie vetten. Maar eet jij voldoende vis? Ik probeer toch wekelijks minimum 1 maal vis te eten, maar dat lukt me niet altijd. Nochtans, verse vis is zΓ² lekker en gezond. Vaak denken we bij vis aan traditionele gerechten (fish-sticks met puree anyone?) maar er valt ook zo veel meer mee te doen. Het is misschien heel logisch, maar als ik vis koop, dan wil ik die zo vers mogelijk… Ik probeer dus altijd vis te kopen en de dag zelf nog te bakken (hoewel een extra dagje in de koelkast natuurlijk geen kwaad kan). Voor de gelegenheid van 1 april kreeg ik de kans om samen te werken met Colruyt, lucky me- zo had ik meteen alle verse ingrediΓ«nten in huis. De producten van Boni zijn niet alleen goed geprijsd, maar ook nog eens lekker: win-win dus. Geloof mij, je smaakt wel degelijk het verschil duus koop duurzame kwaliteitsvis! I love sausjes… 😏maar vaak is dat maar een vettig boeltje… Let op, een beetje vetten kunnen natuurlijk geen kwaad! Maar omdat je een extra grote ‘kwak’ mayonaise op je bord zou kunnen doen, maakte ik wel een gezonde variant van wasabi mayonaise!

Benodigdheden:

2 personen, bereidingstijd: 25min.

  • 300 Γ  400 gram verse zalm
  • Veldsla
  • Groene asperges
  • Preischeuten
  • 400 gram Gekookte bruine linzen
  • Magere yoghurt (100 gram)
  • Wasabi
  • Mayonaise

Bereidingswijze:

Gezien groene asperges nog even mogen sudderen, bak ik deze eerst in een scheutje kokosolie. Snij de punten eraf en bak ze in de pan (toch een dikke 10 minuten, naar een kwartier). Goed kruiden met peper en zout. Ondertussen kan je de wasabi mayonaise maken. Meng 2/3 yoghurt en 1/3 mayonaise met een soeplepel wasabi. Afhankelijk van hoe straf je de wasabi wil doorsmaken kan je er nog een schepje bijdoen. Kruid dit af met wat zout (geen peper, de wasabi maakt het al straf genoeg) en dat is dan ook alweer ready. De veldsla en de linzen kan je op een bordje dresseren. Ondertussen zijn je asperges klaar en kan je wat laten afkoelen (ik eet dit slaatje lauw). Ik hou ervan als zalm bijna niet doorbakken is, dus bak ik hem in een (heel) warme pan aan beide kanten slechts 30 seconden. De asperges mogen op de veldsla + linzen en nu kan je de zalm er ook op dresseren. Een soeplepel wasabi eroverheen en you’re ready.

Smakelijk!

Linzen zijn er in alle kleuren, meest courante vorm zijn deze!

  • Helle op instagram

318

You don’t get what you wish for, you get what you work for! ✨YES- het is weekend, dus dat betekent.. duurtrainingen πŸ˜„! Morgen een duurloop en zondag op de fiets voor mij! Heb jij leuke (sport)plannen?πŸ™‹πŸΌβ€β™€οΈ . . #hardlopen #marathontraining #stravarun #goldenhour #runner #ikloophard

229

Meer lopen, meer eten.. πŸ€·πŸΌβ€β™€οΈ Maar you know me, ik hou het gezond! Zoals deze havermoutcrumble van appel en speculaaskruiden. Oh YUM! Receptje staat op de blog πŸ™†πŸΌβ€β™€οΈπŸ‘©πŸΌβ€πŸ³ . . #crumble #gezonderecepten #apple #applecrumble #gezond #fitfood #hardlopen

416

BREEK DE WEEK πŸ™†πŸΌβ€β™€οΈ Met een recovery loopje bijvoorbeeld? Ik liep deze 6km deze ochtend niet alleen, maar met mijn zus en een vriendin @sienveldbloempje Met 3 tegen de wind πŸ€·πŸΌβ€β™€οΈ! Ging je ook sporten tegen de elementen vandaag? . . #hardlopen #recovery #marathontraining #stravarun #laufen #courir #runner #marathon

377

Wind 1- Helle 0 πŸ€·πŸΌβ€β™€οΈ Want tegen de wind win je nooit... Maar ik ging er gewoon door πŸŒͺ🌧! In deze training liep ik 20’ intensief tegenwind en 20’ intensief wind mee πŸ™ŒπŸ» (altijd leuker met wind mee terug vind ik) . . #roadtorotterdam #hardlopen #stravarun #ikloophard #courir #marathontraining

321

Lacing up for a new training week πŸ™ŒπŸ»! Hoe kies je de juiste loopschoenen? πŸ™‰ Ik deel mijn tips in een nieuwe blog. Ik wissel sowieso graag af en mijn nieuwe van @all4runningstore lopen alvast super lekkerrrr 😁! Vind jij het soms lastig kiezen uit het grote aanbod? Wat is voor jou de beslissende factor? . . #mondaymotivation #runningshoes #ikloophard #runner #marathontraining #asics #roadtorotterdam

395

New distance, new shoes! De kop is eraf, mijn eerste duurloop van de marathontraining is een feit! Meteen mijn nieuwe schoenen van @all4runningstore getest- en goedgekeurd! Training voelen ook al minder moeizaam, dus alleen maar blije gezichten dit weekend πŸ˜πŸ™πŸ» . . #hardlopen #stravarun #marathontraining #roadtorotterdam #swimbikerun

179

Grab life by the (veggie)balls πŸ˜„ Omdat het niet altijd moeilijk moet zijn, een simpele veggie lunch- so damn delicious! Receptje komt (snel) op de blog. Who’s hungryyy?πŸ˜‹ . . #veggie #salad #gezond #gezonderecepten #vegan #hummus #lunch #fitfood

306

Hold on tight for the WEEKEND! Morgen een duurloop en zondag een duurtraining op de fiets: alleen maar mooie vooruitzichten dus 😍! Ik zette de toon vandaag alvast: terug voor de eerste keer op de rollen πŸš΄πŸΌβ€β™€οΈen een pittige krachttraining erna. πŸ‹πŸΌβ€β™€οΈ. Wat zijn jouw weekendplannen? . . #hardlopen #marathontraining #stravarun #running #ikloophard #trackandfield

  • Mijn nieuwste posts

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.