Broccoli soep met pastinaak

Back to the basics met een broccoli soep vol antioxidanten. Broccoli wordt vaak het groene superfood genoemd, een vitaminebom. Maar het is ook gewoon een hele lekkere groente. Wapen je tegen een winterdip met deze comfort soep die héél snel klaar is. Een simpel receptje, maar daarom niet minder waardig.

broccoli soep met pastinaak

Benodigdheden:

4 personen, 20min. bereidingstijd

  • 1/2 broccoli
  • 1 pastinaak
  • 1 ui
  • 1 bouillonblokje
  • peper
  • zout
  • curry poeder
  • fenegriek poeder
  • amandelmelk

Bereidingswijze:

Breng een pot met water aan de kook. Ik begin meestal met een bodem water te vullen (niet te veel). Schil de ui en snij in blokjes, het hoeven geen fijne blokjes te zijn, maar hoe groter de stukken hoe langer je soep moet koken, dus ik snij ze ook niet té grof. De broccoli mag je snijden als volgt: doe de kruin eraf en neem ongeveer een 6-tal grote roosjes voor de soep. De steel van de broccoli mag je schillen en in blokjes snijden. De resterende roosjes gebruik ik voor een ander gerecht, het is niet nodig om de volledige broccoli in de soep te doen. De roosjes mag je ook in kleinere stukjes snijden. Hetzelfde doe je met de pastinaak.

Eens het water kookt mag je de groenten erin smijten. Het bouillonblokje mag er ook bij. Ik gebruik vaak bouillon met een lager zoutgehalte of minder vet. Zorg ervoor dat de groenten net volledig onder water zitten. Laat het 10min redelijk hard koken en zet daarna het vuur iets zachter. Ik laat de groenten zeker 20minuten koken, dan ben je zeker dat ze zacht genoeg zijn. Heb je graag nog brokjes in je soep? Zet het dan iets minder lang op het vuur. Na 20minuten kan je met de staafmixer erdoorheen. Doe nog een kleine snuf zout (want bouillon is ook al gezouten) en peper doorheen je soep. Tip: ik doe er graag een lepeltje curry en fenegriek poeder doorheen. Eens de soep klaar is kan je er een scheutje amandelmelk overheen doen (of een beetje kokosroom, ook heel lekker) en nog geroosterde amandeltjes.

geroosterde amandelstiften
Amandelen kan je roosteren in de oven maar ook in een pannetje!

Aanvragen of suggesties voor nog andere soep(en)? Shoot!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.