Kalkoen gehaktballetjes

Gezonde gehaktballen? They exist. Eigenlijk is het heel simpel om je eigen gehakt te maken. Je kan natuurlijk kippengehakt of mager rundergehakt kopen, maar als je het zelf maakt, weet je exact wat er in de balletjes zit + kan je er kruiden toevoegen naar wens. Je kan de gehaktballen in verschillende recepten gaan gebruiken… Lekker in een slaatje, in een Oosters gerecht met kokos saus, etc. Hou er rekening mee dat deze gehaktballen iets droger zijn dan bv. balletjes met varkensvlees, want daar zit meer vet in. Logisch dus, dat je ze niet even sappig zal krijgen.

Benodigdheden:

2 personen, bereidingstijd: 20min.

  • 300 à 400 gram kalkoen
  • Handvol peterselie
  • 1 sjalot
  • Peper, zout
  • 1 ei

Bereidingswijze:

Doe de kalkoenfilet in de cutter en maal fijn (je kan dit ook perfect met kipfilet doen…). Dan kan je het vlees in een mengkom doen en doe je het ei en kruiden bij. De sjalot (of halve ajuin) kan je fijn snijden en erdoor heen mengen. De peterselie kan je in een glas doen en met een schaar fijn knippen. Tip, in plaats van gewoon zout kan je wat selderijzout toevoegen, dat smaakt nog meer door.

Nu kan je er ‘balletjes’ van maken. Hoe groot of hoe klein je ze maakt kies je natuurlijk zelf.. Ik maakte van 325 gram kalkoen ongeveer 10 balletjes. Hoe groter je de balletjes maakt, hoe langer ze moeten bakken (en omgekeerd).

kalkoen gehaktballetjes in de oven

Ik stak ze eerst 8minuutjes in een voorverwarmde oven van 180 graden, daarna bakte ik ze nog in de pan. Het lekkerste vind ik eigenlijk als je ze meteen in de pan bakt, dan zijn ze iets minder droog.

Smakelijk!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.