Broccoli-wafels

Meer groenten eten is voor veel mensen een uitdaging. Deze wafeltjes met broccoli maken het al iets simpeler voor je. Het hoofdingrediënt van deze wafels is namelijk broccoli (en eieren) maar de smaak van de groente overheerst niet. Je kan deze wafeltjes eten als ontbijt of als lunch, up to you. Ik gebruik extra eiwitten en minder volledige eieren om ze minder zwaar te maken. Als topping gebruik ik cottage cheese, omdat er veel eiwitten in zitten en minder vetten (weinig calorieën). Ben je in the mood voor een iets zwaardere versie, dan zijn de wafels lekker met een laagje kaas of blokjes feta.

Ingrediënten:

2 personen, 4 wafels, 20min. bereidingstijd

  • 200 gram broccoli couscous
  • 1 ei, 3 eiwitten
  • 50 gram speltbloem
  • 100 gram gerookte ham
  • 100 gram cottage cheese
  • Optioneel: verse bieslook

Bereidingswijze:

Neem een mengkom en meng de broccoli couscous, ei, eiwitten en bloem erdoorheen. Je kan broccoli door de mixer halen en zo couscous maken, maar je kan die ook gewoon kant-en klaar kopen in de supermarkt (ik kocht de mijne in de albert heijn). Met een vork of een garde ga je erdoorheen zodat er geen bloemklontertjes meer inzitten. De hesp kan je in stukjes snijden en erdoorheen roeren.

Jup, compleet normaal dat het er nu nog zo uit ziet 😉

Vet je wafelijzer een beetje in met olijfolie en giet de helft van het deeg eroverheen. Laat zo’n 5′ bakken en leg de wafels op een rooster. Nu kan de rest van het deeg erin en klaar!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.