Eiwitrijke pannenkoeken met banaan

Eiwitrijke pannenkoeken zijn simpel te maken. Hoe zorg je ervoor dat ze eiwitrijk worden? Simpel: eiwitten natuurlijk! In deze versie gebruik ik enkel eiwitten en dus niet het eigeel. Kleine tip: als je vaak enkel eiwitten gebruikt, dan kan je die apart in een brik kopen in de supermarkt, zo verspil je geen eigeel. Doe je dit slechts af en toe dan kan dat natuurlijn geen kwaad, het liefste gebruik ik ook steeds verse eieren.

Ingrediënten:

2 personen, 30min. bereidingstijd

  • 2 (rijpe!) bananen
  • 40 gram speltmeel
  • 20cl amandelmelk
  • 4 eiwitten
  • kokosolie

Bereidinsgwijze:

Mix de bananen met de eiwitten tot een mooi geheel. Opgelet, mix ze niet té lang of je gaat je eiwitten echt opkloppen wat niet de bedoeling is. Doe een scheutje amandelmelk erbij (mag ook gewone melk zijn of soja of.. as you wish) en ook het speltmeel mag erdoor (mag ook gewone bloem zijn of boekweit of..).

Neem een pannetje, zet het op een laag vuurtje en doe een mespunt kokosolie in. Nu kan je telkens een beetje deeg in de pan gieten… even wachten, pannenkoek omdraaien en op een rooster leggen.

Met deze pancake-stack heb je voor 2 personen normaliter wel voldoende. Ik eet ze met een mix van Skyr bosvruchten en soja yoghurt eroverheen, aardbeien en walnoten. Afhankelijk van het seizoen kies je gewoon fruit of toppings naar wens!

Smakelijk!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.