Broodje met broccoli en zongedroogde tomaat

Brood met broccoli? Wie me ondertussen al een beetje kent, weet dat ik graag experimenteer met broodjes en groenten. Niet op basis van banaan deze keer, maar wel eieren en groenten. Ik probeer vaak niet té veel ingrediënten in mijn recepten te gebruiken maar ditmaal was het gewoon een prachtige samensmelting van smaken, dus ik raad je écht aan om het ook zo aan te houden.

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 2 eiwitten
  • 150 ml amandelmelk
  • 150 gram gekookte broccoli
  • 100 gram gekookte zoete puntpaprika
  • Handvol zongedroogde tomaatjes
  • 150 gram teffmeel
  • 70 gram gierst
  • 100 gram gerookte/geroosterde amandelen
  • Verse bieslook (handvol)
  • theelepel bakpoeder

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Doe de eieren, eiwitten, melk en de groenten in een mengkom. Meng deze door elkaar en voeg het teffmeel en de gierst er ook aan toe. Knip de bieslook fijn (ik doe dit met een schaar) en meng ze erdoorheen, samen emt het bakpoeder. De amandelen maal je fijn in een cutter en meng je ook onder je deeg. Neem een vel bakpapier en leg het in je bakvorm. Nu kan je het mengsel erindoen en afwerken met amandelschilfers. Laat het zo’n 40min. in de oven en klaar!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.