Glutenvrije broodpudding (zonder brood)

Oké, de naam van mijn recept is echt absurd, maar ik vond geen betere manier om het te omschrijven. Ik kreeg plots zin om iets te bakken en ik ben er gewoon random ingevlogen. Het lijkt op broodpudding qua consistentie, dus vandaar de naam. Ik eet een stuk bij het ontbijt, of tussendoor… Ideale toevoeging bij een omelet of een beetje fruit als ontbijt.

Ingrediënten:

1 taart/brood met diameter 25cm, 15min bereidingstijd

  • 150 gram kastanjemeel
  • 150 gram muesli (havermout, rozijnen, zaadjes)
  • 100 gram notenmix (ongezouten, gegrild)
  • 300 gram appelmoes
  • 250 ml amandelmelk
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels speculaaskruiden

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Neem een mengkom en meng alle ingrediënten door elkaar. Het makkelijkste is als je eerst de bloem en muesli met de appelmoes mengt en dan de rest erdoorheen. De kokosolie smelt je op een heel laag vuurtje en meng je erdoorheen. Ik deed het mengsel in een springvorm met bakpapier, maar je kan het gerust ook in een brood- of taartvorm bakken. Bak het zo’n 40min en laat het erna rusten/afkoelen op een rooster.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.