Brownies met zwarte bonen

Als je houdt van chocolade moet je deze zwarte bonen brownies eens maken. Ik kon het zelf niet geloven als ik ervan geproefd had dat er zoveel zwarte bonen inzaten, want ze smaken echt gewoon als brownies. Een verantwoord tussendoortje, ideaal bij een brunch, leuk om te trakteren op je werk… Met deze brownies kan je alle kanten uit.

Ingrediënten:

  • 400 gram zwarte bonen (uitgelekt)
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 4 eetlepels cacao poeder
  • 4 eetlepels honing
  • 100 gram pure chocolade (liefst 80% of meer)
  • 50 gram pinda’s (mag gezouten zijn)

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Ofwel vet je je vorm in met een beetje kokosolie, ofwel neem je een vel bakpapier en druk je het in de vorm. De kokosolie mag je smelten, let op, die mag niet koken maar moet gewoon vloeibaar worden. Neem dan een grote mengkomen en doe alle ingrediënten, behalve de chocolade erin. De bonen moet je eerst goed laten uitlekken in een vergiet vooraleer je ze erdoorheen mengt. Mix tot je een mooi glad geheel krijgt.

Eens je dat hebt, mag je de helft van de chocolade verbrokkelen (ik doe dit gewoon met hand) doorheen het mengsel. Giet dit in de ovenschaal en strooi de resterende stukjes van de chocolade, alsook de pinda’s er bovenop. Laat de brownie zo’n 45minuten in de oven rustig bakken. Smakelijk!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.